Slovenija
182 ogledov

Pro Plus za tiste s strešno anteno odprl posebno linijo

pop tv Miro Majcen
Odločitev Pro Plusa, da bo ogled njihovih programov ne bo več mogoč prek sobne ali strešne antene, je zdaj tudi uradna.

S 16. januarjem ogled programov POP TV in Kanal A ne bo več možen prek sobne ali strešne antene. "Gledalcev, ki naše programe spremljajo na sodoben način, to je prek kabelskega, satelitskega ali optičnega priključka katerega od ponudnika teh storitev, je iz leta v leto več. Razlog za to je bogatejša programska ponudba, boljša kakovost slike, pa tudi zagotavljanje dodatnih storitev za gledalce, prilagojenih sodobnemu življenjskemu stilu in skladnih s tehnološkim napredkom na tem področju (npr. ogled vsebin z zamikom, spremljanje prek različnih platform, dostop do videoknjižnic)," pojasnjujejo svojo odločitev. 

Njihove programe - POP TV, Kanal A, KINO, BRIO in OTO ter vse HD različice - bo mogoče spremljati prek ponudnikov kabelskega in IPTV omrežja ter satelitske televizije, ki se bodo odločili za distribucijo njihovih vsebin v svojem sistemu. 

"Gledalcem s sobno ali strešno anteno je za dodatne informacije in pomoč na voljo brezplačna telefonska številka 080 28 42," so še sporočili iz družbe.

Prizadetih bo 250 tisoč ljudi

Kot smo že pisali, se bo vse, ki televizijo gledajo še prek antene, na programih začelo prikazovati obvestilo o prenehanju oddajanja programov. Odločitev o prenehanju oddajanja prizemnega signala bo prizadela več kot sto tisoč gospodinjstev. Po podatkih zadnje terenske raziskave pomlad 2016, ki jo je opravilo podjetje AGB Nielsen, namreč živi v gospodinjstvih s prizemnim signalom 12,5 odstotkov prebivalstva Slovenije starejših od štirih let, nam je pojasnil Boštjan Kušnjerek, ki je v podjetju direktor marketinga. Brez signala Pop TV in Kanala A bo tako januarja ostalo okrog 250 tisoč ljudi, saj je povprečna velikost gospodinjstva 2,5 člana.

Pričakovati je, da bo tej odločitvi sledila podražitev paketov. Pro plus bo od kabelskih operaterjev zdaj zahteval približno pet evrov na mesec za vsakega uporabnika, v paketu pa so poleg Pop TV in Kanala A še Brio, Oto ter Kino. Če bo ta znesek obveljal, si lahko od naročnikov kabelske televizije obetajo dobra dva milijona evrov na mesec, to je približno 30 milijonov evrov na leto. Za primerjavo, skupina Pro plus je lani imela 49 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje. 

 

 
Komentarjev 17
  • mrki 14:27 02.december 2016.

    Pro Plus za tiste s strešno anteno odprl posebno linijo-------------------------------------------------a da mi plačajo da jih gledam ! Trebuščka , pa smotani Lesarco al pa Krčmarko inostale tri kljukce ? ne hvala !

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 10:55 02.december 2016.

    Sej jih že zbrisal iz kanalnika, itak so same mehiške nanizanke in reklame! Njihovih programov tudi do zdaj nisem prav pogosto gledal.

  • 3ddfd6b2e80cc1fc0eaa6af8b78a605921e2dd16 00:42 02.december 2016.

    Dobro je da ukinjajo. Mi je že moteče, da med reklamami toliko filma vmes uletava.