Slovenija
51508 ogledov

Prognoza današnjih neviht: Tako se bo gibalo po državi

Novice: Poglejte, kako debela toča je klestila - Nevihta Profimedia
Možni so močnejši, tudi dolgotrajnejši nalivi, izključena ni niti manjša toča.

"Alpe je dosegla vremenska fronta, ki bo naše kraje prešla v noči na sredo. V višinah nad našimi kraji pihajo šibki vetrovi jugozahodne smeri, ki danes ponovno prinašajo vlažen zrak. Ob prihodu fronte bodo zvečer v nižjih plasteh ozračja zapihali vetrovi severnih smeri, na Primorskem šibka burja," pišejo na portalu Neurje.si.

Kot pojasnjujejo, bodo popoldan v zahodni in severozahodni Sloveniji začele nastajati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nato razširile nad večji del države. Tudi v noči na sredo se bodo v večjem delu Slovenije pojavljale padavine, deloma plohe in nevihte.

Karta neviht | Avtor: Neurje.si Neurje.si

Kako se padavine gibajo po državi, lahko preverite na radarski sliki padavin (povezava).

"Ob nevihtah bodo popoldan in zvečer, v južni in vzhodni Sloveniji pa tudi ponoči, možni predvsem močnejši, lahko tudi dolgotrajnejši nalivi, ni pa lokalno izključena tudi manjša toča," opozarjajo in dodajajo, da lahko zaradi močnejših lokalnih nalivov ponekod hitro narastejo hudourniški vodotoki. 

Na srečo pa se bo ozračje do jutra povsod umirilo, najkasneje na jugovzhodu Slovenije. "V sredo dopoldan se bo oblačnost trgala, lahko nastane še kakšna ploha," še dodajajo. 

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 1
Sorodne novice