Slovenija
12426 ogledov

Promet: pozor, jutri bo še huje!

zastoj dolenjska avtocesta Žurnal24
Ob vrhuncu poletne sezone je na slovenskih cestah močno povečan promet.

Trenutno je gneča predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško, večinoma pri vstopu v Slovenijo. Daljše čakalne dobe za vstop v Slovenijo so na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja in Gruškovje, kjer potniki čakajo od ene do dve uri. Pri izstopu iz države pa je trenutno najdaljša čakalna doba na Jelšanah, prav tako od ene do dveh ur. Sicer pa so večinoma na glavnih mejnih prehodih čakalne dobe od 30 minut do ene ure.

Pripravite se na jutrišnjo gnečo

Še posebej pa na Prometno-informacijske centru za državne ceste opozarjajo na prometno obremenjene ponedeljke. "Če se boste na pot odpravljali jutri, je vsekakor potrebno računati z daljšimi potovalnimi časi, to pomeni s kar precejšnjimi zamudami. Skoraj vsak ponedeljek do zdaj so nastajali daljši zastoji po primorski avtocesti in na ljubljanski obvoznici. Tudi zato, ker se po zatišju čez vikend vsem osebnim vozilom na cestah pridružijo še tovorna vozila," je poudarja Barbara Janežič in PIC-a.

Ta konec tedna spada med prometno najbolj obremenjene poletne vikende, je pa zelo veliko vozil na cestah pričakovati tudi prihodnja dva vikenda. "Če ne pride do kakšne prometne nesreče, promet še kljub vsemu poteka relativno normalno. V nasprotnih primerih pa lahko vozniki računajo tudi z več deset kilometrov dolgimi zastoji," je še dodala Janežičeva.

Gneča zaradi prometne nesreče na odseku Zadobrova - Šentjakob. Dars Slovenija Pozor, nova dela, nove omejitve prometa - že v veljavi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.