Slovenija
10000 ogledov

Kaos na cestah, policija svari: "Še dolgo bo tako"

gorenjska avtocesta gneča Saša Despot
Policisti svetujejo voznikom, naj se od doma odpravijo pravočasno, saj se bo pričakovani čas vožnje zelo povečal.

Ob 15. uri so zaprli zahodno kranjsko obvoznico oziroma most preko Supernove, so sporočili z Mestne občine Kranj. Odsek bo predvidoma zaprt do 5. marca 2019. "Pri tem Mestna uprava Kranj javnost obvešča, da o zapori te državne ceste do danes ni bila obveščena. Naročnika bomo še danes pozvali, da na odseku vzpostavi polovično zaporo, ter tako prebivalcem Kranja omogoči boljšo mobilnost," so sporočili z občine in se uporabnikom odseka za nevšečnosti opravičili. 

Policisti PU Kranj so imeli popoldne veliko dela. K večjim zastojem sta prispevala tudi zaprtje priključka Kranj zahod v smeri Karavank in kranjske obvoznice. Ob tem pa opozarjajo, da se bo treba na zastoje navaditi. "Zaradi zapore na cestah, ki vodijo proti oziroma skozi Kranj, zastoje v jutranjih in popoldanskih konicah pričakujemo do nadaljnjega. Zato voznikom svetujemo, naj to upoštevajo pri odhodu od doma, saj se bo pričakovan čas vožnje zelo verjetno (zelo) povečal. Danes so v okolici Kranja daljši zastoji nastali na vseh cestah, ki vodijo proti mestu," so v večernih urah sporočili s PU Kranj.  

V popoldanskih urah se je v krajšem časovnem obdobju zgodilo več prometnih nesreč. 

Ob 13.30  je  raztresen tovor s tovornega vozila na priključku Kranj vzhod proti Karavankam poškodoval tri osebne avtomobile.

Ob 14.25 je tovorno vozilo zaradi počene pnevmatike na avtocesti pri Lescah proti Karavankam trčilo v odbojno ograjo, odpadli deli pnevmatike pa so poškodovali še dve drugi vozili.

Ob 14.35 sta pred delavskim mostom v Kranju zaradi neupoštevanja pravil o prednosti trčila dva osebna avtomobila.

Ob 14.55 sta na odseku Torovo  – Voklo rahlo trčila osebni avtomobil s prikolico in tovorno vozilo.

Ob 15.00 je bilo na priključku Strahinj proti Karavankam v prometni nesreči udeleženih pet vozil, med njimi štiri osebna vozila in avtobus. Ne gre za hujšo nesrečo.

Ob 15.10 je prišlo do oplaženja dveh tovornih vozil na odseku Lesce – Vrba.

Ob 15.20 je bila prijavljena okvara semaforja v križišču Iskra v Kranju.

Ob  15.25  je prišlo do oplaženja med dvema osebnima avtomobiloma na odseku Žabnica – Breg.

Ob 16.40  sta v Retečah zaradi prekratke varnostne razdalje trčila dva voznika z osebnima avtomobiloma, na  cesti Vršič – Kranjska Gora pa sta osebni vozili trčili zaradi nepravilnega vključevanja v promet.

Ob 17.20 so policisti obravnavali trčenje dveh vozil pri Kranj zahodu v smeri Karavank zaradi neprilagojene hitrosti vožnje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
 • mph 22:53 24.september 2018.

  "Ob tem pa opozarjajo, da se bo treba na zastoje navaditi. " Samo v Sloveniji.

 • Avatar jezeran
  jezeran 20:33 24.september 2018.

  Ja na kateri avtocesti pa sploh gre še hitreje od 80km/h. Vse Darsovce odpustit, ker so nesposobni do konca ali pa pred strelski vod, bo še bolje

 • Avatar križar
  križar 20:16 24.september 2018.

  Mislim,da vinjete za 2019 ne bom kupil,ker je promet hitrejši po starih cestah,pa še več se vidi!