Slovenija
8059 ogledov

Prekratka razdalja kriva za prometni kolaps

Krtina prometna nesreča štajerska avtocesta
1/7
Rok Plevnik
Štajerska avtocesta je bila pri Krtini proti Celju dlje časa zaprta. Nastali so več kilometrski zastoji.

Na štajerski avtocesti se je pri Krtini v smeri proti Celju zgodila prometna nesreča. Polovica avtoceste proti Celju je bila zaradi odstranjevanja prometne nesreče dlje čaa zaprta. Nastali so večkilometrski zastoji, v nekem trenutku dolgi tudi več kot 12 kilometrov. Okoli 18. ure je bil promet med Ljubljano in Krtino še vedno oviran.

Do prometne nesreče, ki je zaprla avtocesto, je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Nesrečo je po podatkih policije povzročil madžarski voznik tovornega vozila s priklopnikom. Ta je trčil v tovorno vozilo s pripetim priklopnikom pred njim. Slednjega pa je nato odbilo naprej v še eno tvorono vozilo s pripetim priklopnikom. 

Madžarski voznik se je v nesreči lažje poškodoval, medtem ko sta jo poljska voznika odnesla brez poškodb. V nesreči je nastala večja gmotna škoda. 

Po podatkih bralca je nekaj pred 17. uro kolona tovornjakov segala vse do predora Golovec na ljubljanski obvoznici. Težave se pojavljajo tudi na izvozih na obvoznico na tem predelu.

štajerska avtocesta | Avtor: PrtScr Prometno-informacijski center PrtScr Prometno-informacijski center

Za vozila do 7,5 tone je bil obvoz možen po regionalnih cestah Ljubljana - Trzin - Domžale - Lukovica, skozi Zasavje ali skozi Tuhinjsko dolino, a so zastoji nastajali tudi na regionalnih cestah od Ljubljane do Lukovice. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 08:10 28.marec 2019.

    Ne vem zakaj se morajo ob zastoju na AC tovornjakarji postavit na oba pasova, tako da onemogočijo reševalni pas, Pristojni dajte že enkrat postavit table za prepovedano prehitevanje tovornjakarjev, tam kjer sta samo dva pasova. Boste pogruntali, da bo promet tekel bolj tekoče.

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 08:07 28.marec 2019.

    Zaboga kdaj boste že enkrat prepovedali prerivanje kamijonarjev med sabo, popolnoma je potrebno prepovedati prehitevanje med njimi, razen na odsekih, kjer so trije vozni pasovi. Včeraj popoldan sem se ravno na tem odseku peljal po nasprotni strani AC, Pred mano ...prikaži večo prazen kaion za prevoz vozil, prehiteva dva kamiona, ki vozita tik en za drugim celih 5 minut. Takoj ko mu je ratalo prehitet prvega je le ta skočil za njim v prehitevanje.

  • primc 06:26 28.marec 2019.

    sem se ravno peljal kakšne pol ure po nesreči po tem odseku. Vožnja se je sicer precej podaljšala, vendar raje malce potrpim, kot da sem pa jaz na tovornjakarjevem mestu, ki je bil udeležen v nesreči...