Slovenija
25 ogledov

Prostora imajo za še vsaj pet let

Mrliško vežico v Globodolu so lani zgradili in pokrili, letos pa nameravajo dela Žurnal24 main
Mrliški vežici. V Mirni Peči jo nameravajo preurediti, v Globodolu naj bi se gradnja nadaljevala.

Mirna Peč. Ker so prostori v mrliški vežici v Mirni Peči zdaj premajhni, bi jo radi spremenili, je povedal tamkajšnji župan Zvone Lah. “Takrat, ko smo jo gradili, so bili predpisi takšni, da nismo mogli zgraditi večje. Zdaj pa želimo en prostor povečati,” je pojasnil. V Dolenjem Globodolu pa so lani že začeli graditi novo mrliško vežico. “Zgrajena je do tretje gradbene faze. Letos bomo dela nadaljevali. Pričakujemo, da jo bomo odprli nekje sredi leta,” je dejal Lah. V zgradbi bo prostor le za enega pokojnika, a bodo lahko glavno sobo po potrebi predelili na dva dela. Naložba je ocenjena na 130 tisočakov.

Širijo ga sproti

Razširitev pokopališča v Mirni Peči poteka sproti, saj je projekt zastavljen tako, da pokopališče povečujemo po terasah. Na novem delu po potrebi naredimo oporni zid,” je pojasnil Lah in dodal, da so s širitvijo pokopališča že omogočili dovolj prostora za še vsaj pet let. Na občini sicer letos načrtujejo obnovo opornega zida in gradnjo ograje okoli pokopališča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.