Slovenija
13 ogledov

Prostovoljno gasilstvo ostaja neurejeno

Ljubica Jelušič napoveduje nov celovit zakonski predlog, ki bo uredil status pro Žurnal24 main
Poslanci so zavrnili dopolnitev zakona o gasilstvu, češ da problematike ne ureja celovito. Opozicija koaliciji očita politični prestiž.

 

SDS je v dopolnitvi zakona predlagala, naj država plačuje zavarovanje in zdravstvene preglede prostovoljnih gasilcev, jim zagotovi dodatno zdravstveno zavarovanje in za vsak dan intervencije pokrije tudi njihovo dodatno pokojninsko zavarovanje.

 

Koalicijski poslanci dopolnitev zakona o gasilstvu zaradi pomanjkljivosti pri urejanju statusa prostovoljnih gasilcev niso želeli podpreti. Kot so poudarili že v današnji razpravi, gre za predvolilno naravnan zakon, ki bi obremenil državni proračun, hkrati pa problematike ne bi uredil dovolj celovito.

Koalicijo je še dodatno spodbodla obrambna ministrica Ljubica Jelušič, ki je napovedala, da bo vlada še letos pripravila ustrezne zakonske spremembe, s katerimi bo temeljito uredila to področje.

Opozicijski poslanci pa so koalicijo obtožili, da gre pri njihovem nasprotovanju zgolj za politični prestiž, zaradi katerega ne dovoli, da bi bil sprejet kakšen zakon, ki ga predlaga opozicija. Očitke je vlada zavrnila.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.