Slovenija
18 ogledov

Prva imena za župana

kangler Žurnal24 main
Nadomestne volitve. Kanglerjev naslednik bo izbran marca prihodnje leto.

V začetku marca bo drugo največje slovensko mesto dobilo novega župana. Med možnimi kandidati se najpogosteje omenja Matevž Frangež iz vrst SD. “Če me bodo pozvali iz stranke, bom dal svoje ime na voljo,” je pojasnil na četrtkovi tiskovni konferenci.

Tudi Gregor Jager, ki je na prejšnjih volitvah kandidiral kot kandidat Zaresa, še ni rekel zadnje besede. “V tem trenutku pa še ne morem nič reči,” je povedal za Žurnal.

Je čas za nove obraze?

Kot kandidat se znova omenja Tomaž Orešič, ki je v tujini in nam ga ni uspelo priklicati.

V SDS naj še ne bi imeli izbranega kandidata, slišati pa je, da bi se lahko v boj za županski stolček podal sedanji podžupan Tomaž Kancler. Med kandidati bi se lahko znova pojavil Stojan Auer.

“O tem ne razmišljam,” je za Žurnal povedal nekdanji župan Alojz Križman, ki se v zadnjem času prek opozicije zavzema za samorazpustitev mestnega sveta.

Kot morebitni kandidati so po Mariboru zaokrožila tudi imena Teodor Lorenčič, ki je kandidiral že leta 2010, ter Andrej Fištravec in Vesna Vuk Godina.

Komentarjev 19
  • pesjan 12:49 09.december 2012.

    zdaj pa se bo začelo ? še prosili boste ,da Franca pride nazaj ? -saj ni res pa bo-

  • matajur 09:28 09.december 2012.

    med mariborčani je ziher 100 takšnih, ki so sposobni županovanja, 10 od teh bo pripravljenih prevzeti to mesto in med temi so trije prav gotovo zaupanja vredni in dovolj prepoznavni. Nagovoriti in prepričati takšne, da kandidirajo, ne pa izbirati med ...prikaži več "prebirkom". ki se vam zdaj ponuja.

  • linka 08:28 09.december 2012.

    Vsi ,ki jih omenjate so navadni zdraharji ...potrebno se bo izseliti iz totega Maribora ,ker ,če vidimo kdo se sili v ospredje nam pa bo moral res pomagati bog !