Slovenija
4936 ogledov

Prva uradna potrditev za ministra: Objavil jo je kar na Facebooku

koalicijski trojček
1/2
Anže Petkovšek Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob, predsednica SD Tanja Fajon in koordinator Levice Luka Mesec so danes v DZ dali izjavo za medije o koalicijskih pogajanjih in oblikovanju nove vlade.
Kandidat za ministra za naravne vire in prostor je župan občine Tolmin Uroš Brežan, je na družbenem omrežju Facebook objavila občina Tolmin. Na volitvah v DZ je v volilnem okraju Tolmin zbral 33 odstotkov glasov. "Področje, ki mi bo zaupano, sem dobro spoznal že s perspektive župana," je ob tem zapisal Brežan.

Na Facebooku občine Tolmin so zapisali, da je najverjetnejši novi mandatar Robert Golob vodenje ministrstva za naravne vire in prostor ponudil županu Brežanu. Slednji bo - v kolikor bo potrjen, prvi minister iz Posočja, so navedli.

Ob tem so objavili Brežanovo izjavo, v kateri je zapisal, da je počaščen, da mu je Golob izkazal zaupanje. Premislek ni bil preprost, saj odločitev pomeni, da za sabo pušča več kot 15-letno delo v tolminski občini, je ob tem dodal. "Obenem pa se tudi zavedam, da je funkcija, za katero kandidiram, izjemno zahtevna in odgovorna in da bodo dosedanje izzive nadomestili še zahtevnejši," je zapisal.

Verjame, da mu bodo pridobljene izkušnje v pomoč pri opravljanju nove funkcije. "Navsezadnje pa sta pri odločitvi, da sprejmem povabilo, prevladala izziv in želja, da do sedaj pridobljeno znanje unovčim tudi v širšem okolju," je dodal.

Obljublja, da bo občina Tolmin ostala v skrbnih rokah, zastavljeni projekti pa bodo nemoteno tekli dalje. Vodenje občine bo do jesenskih lokalnih volitev prevzel eden od podžupanov, ki ga bo za to pooblastil sam, je še zapisal.

Prvaki strank Gibanja Svoboda, SD in Levice sicer še usklajujejo seznam ministrskih imen. Pričakovati je, da bo po sestanku znan vsaj razrez po strankah, bržkone pa tudi katero od imen kandidatov.

Komentarjev 2
  • Dusan12 20:41 11.maj 2022.

    Konsolidacija strank, lmš in sab je samo bljižnica do korita Šarca in Bratuškove, jebe se njima za njune volilce in stankarske prdoliznike, ala Oven ali Golubović in ostala leva drhal.

  • Dusan12 18:38 11.maj 2022.

    Trije klovni za mizo se režijo, kot da so požrli operjenega Goloba, res jih je z veseljem gledat, pod mizo pa napis, Nnnnnarod si je sodil sam. ….. , samo glejte nas, …