Slovenija
15774 ogledov

Prva zdravnica v državi je okužena, bila je tudi na ministrstvu za zdravje

Zdenka Čebašek Travnik
1/2
Anže Petkovšek
Predsednica zbornice dr. Zdenka Čebašek - Travnik je v petek 9. oktobra po 13. uri po telefonu izvedela, da sta oba s soprogom pozitivna na testu za SARS-CoV-2.

Na testiranje sta bila napotena v četrtek, ko je soprog zaznal slabo počutje. Predsednica je ta dan zapustila zbornico malo po 12. uri in je v petek delala od doma, saj je ostala v samoizolaciji že ob čakanju na rezultat. Zelo verjeten vir okužbe za soproga je žarišče na ortopedski kliniki, kjer je zaposlen, so objavili na spletni stran zdravniške zbornice. 

O tem, da naj bi bila okužena, smo poročali že konec tedna, a uradne potrditve nismo dobili. 

"Predsednica je po prvem zbiranju informacij okoli 14. ure obvestila vse vodje zborničnih oddelkov, ti pa naprej vse zaposlene. Posredovala je tudi vsa dostopna navodila oziroma priporočila NIJZ, kako ravnati v primeru, če bi pri sebi opazili znake okužbe. Podpredsednik prim. Dean Klančič je med vikendom opravil telefonske pogovore z vsemi vodji oddelkov in služb. Po podatkih, ki jih imamo od danes popoldne, nihče od zaposlenih nima znakov okužbe. Ker ima večina zaposlenih možnost za delo od doma, se bo temu prilagodilo dejavnost zbornice," so sporočili. 

Vsi zaposleni na zbornici in vodstvo ves čas upoštevajo vsa navodila NIJZ za zaščito pred okužbo, to je nošenje mask, razkuževanje rok in zagotavljanje potrebne distance. Prav tako na zbornici dosledno izvajamo vse ukrepe, ki veljajo za obiskovalce – obvezno nošenje mask ves čas zadrževanja na zbornici, medosebna razdalja in razkuževanje; razkužila so na voljo ob vhodih, ob vstopih v dvigala, pred vsako učilnico in dvorano ter v skupnih prostorih. 

Čebašek - Travnikova je bila v četrtek zjutraj na sestanku na ministrstvu za zdravje, kjer so ji izmerili temperaturo, ki je bila normalna, tako kot njeno počutje. Rezultat testa je sama sporočila osebam, s katerimi je bila v stiku prejšnji teden. 

Glede na to, da mora ostati v samoizolaciji, bo predsednica svoje delo opravljala od doma, sestankov se bo udeleževala preko spletnih povezav, v prostorih zbornice pa jo bo nadomeščal podpredsednik prim. Dean Klančič.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 12
 • francl12 17:05 12.oktober 2020.

  Ne verjamem. Je tako grda, da seje virus izogne v radiju 100m. Še tisti, ki je v njeni bližini ozdravi!

 • bobo7 16:46 12.oktober 2020.

  Zdravniki so sars prinesli v slo iz zimskega smučanja v It in A. Zaj je cajt da ga odneseejo nazaj

 • Avatar olor
  olor 14:23 12.oktober 2020.

  Naj mi oprosti, ampak, ko vidim to žensko, me pritisne kakat.

Sorodne novice