Šport > Nogomet
438 ogledov

Pozitivnih 14 od 17 igralcev, okužen tudi Slovenec

Šport: "Ljudje, ki so bili cepljeni, se lahko ponovno okužijo, ker ..." - Nogomet koronavirus žoga maska Profimedia
Slovenski nogometaš Miha Zajc se zaradi dveh pozitivnih vzorcev ne bo mogel udeležiti prihajajočih reprezentančnih akcij.

Pri italijanskem nogometnem prvoligašu Genoi, katere član je Slovenec Miha Zajc, je kar 14 od 17 igralcev okuženih z novim koronavirusom, saj so bili vnovični testi spet pozitivni. Za zdaj so imeli dvakrat zaporedoma negativne teste le Federico Marchetti, Mattia Perin in Ivan Radovanović, ki bodo lahko začeli trenirati, so sporočili iz kluba.

Zaradi izbruha koronavirusa pri ekipi iz Genove je vodstvo italijanskega prvenstva serie A že pred dnevi tekmo proti Torinu, ki bi morala biti minuli konec tedna, prestavilo na 4. november.

Genoa Serie A | Avtor: Epa Epa
Slovenski reprezentant Zajc, ki je prav tako oddal dva zaporedna pozitivna testa, pa je ostal brez reprezentančnih akcij proti San Marinu ter Kosovu in Moldaviji v ligi narodov.

O pozitivnih primerih poročajo tudi iz drugih klubov serie A. V Italiji so zaradi tega razpravljali tudi o morebitni prekinitvi prvoligaškega prvenstva. A v skladu s pravili serie A bodo lahko le ekipe z manj kot 13 igralci ali z desetimi potrjenimi primeri koronavirusa v enem tednu preložile tekmo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇸🇮 #srcebije

A post shared by Miha Zajc (@mihazajc) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice