Slovenija
414 ogledov

Ptič Nani rešen iz nemškega ujetništva

Nani Facebook
Po tem, ko so Nemci zasegli ptiča Nanija, se je ta končno vrnil domov. Nazaj je prišel vidno shujšan in v bolečinah.

Poročali smo, da je bil prejšnji teden v Nemčiji odvzet znani ptič Nani. Kljub protestiranju njegovega skrbnika Janeza Cetina, so nemški varnostni organi ptiča odpeljali. Sedaj je zgodba dobila srečen epilog, saj je Nani nazaj v domačem okolju.

Zahvala za vrnitev Nanija gre tudi Generalnemu konzulatu RS v Münchnu, ki se je močno boril za njegovo vrnitev. Z objavo na družbenem omrežju Twitter so objavili sliko, ob katero so zapisali, da se je Nani vrnil živ in zdrav, le da je malo shujšan.

 

Münchenska policija razloga za odvzem ni popolnoma utemeljila. Za spletni portal N1 so pojasnili, da je bil Nani zasežen, saj "žival ni bila v prostorih, primernih za svojo vrsto." Dodali so še, da so bili vsi veterinarski certifikati ustrezni, prav tako proti skrbniku ni tekel noben prekrškovni ali kazenski postopek.

Nani čas v Nemčiji preživljal na ledenem mrazu

Čeprav je vrnitev domov prinesla veliko veselja, je zraven pripeljala tudi precejšnjo mero zgražanja. Na svojem Facebook profilu je Cetin delil fotografijo kletke v Nemčiji, kjer je bil Nani zaprt ves ta čas. Kletka se je nahajala v neposredni bližini avtoceste, prav tako ni bilo urejenega nobenega ogrevanja.

Ko je bil Nani naposled le vrnjen domov, je k skrbniku prišel vidno shujšan ter v bolečinah. "Po vsej verjetnosti, ko so ga selili iz pasjega zavetišča, kjer sem ga pod prisilo moral pustiti v torek proti večeru, so ga očitno na grob način hoteli odnesti na novo lokacijo. Praktično so ga pretepli, vlekli za krila. Na koncu so ga morali uspavati, ker ga niso mogli obvladat," je delil Cetin.

Nanija je tudi takoj odpeljal k veterinarju, kjer so ga oskrbeli. Sedaj pričakujejo, da bo popolnoma okreval.

Popolna zima, Zlata FZS, bienale razstave Pokrajina 2021 Slovenija Te živali vse pogosteje prezimujejo v Sloveniji Ljubljana Grozljivi podatki Vizita za živali Te štiri ljubljanske stavbe pobijejo ogromno ptic
Komentarjev 1
  • Kmodri 16:40 20.december 2022.

    Lepa božična zgodba!