Slovenija
8 ogledov

Radovljičani dobili atletski park

Atletski park so z uvodnim tekom odprli najmlajši člani radovljiškega atletskega Žurnal24 main
Odprtje atletskega parka. Primeren za državna tekmovanja vseh kategorij.

Športno. Ob radovljiški osnovni šoli Antona Tomaža Linharta so včeraj popoldne odprli nov atletski park.

Zgrajen je po standardih Mednarodne atletske zveze in Atletske zveze Slovenije, zato bodo na njem lahko prirejali tudi državna tekmovanja vseh kategorij. Na 16 tisoč kvadratnih metrih so šeststezno 400-metrsko tekališče, skakališče v daljino, troskok, višino in skok s palico ter metališče za kroglo in kopje. V parku sta še manjši nogometni igrišči s premičnimi goli, ki ju bodo lahko uporabljali po zasaditvi trave predvidoma v enem letu. Park so zgradili na zemljišču dotrajanega stadiona, upravljala ga bo OŠ Antona Tomaža Linharta, odprt pa bo od 7. do 22. ure.

Atletski miting krstil park
Ureditev atletskega parka je stala 800 tisoč evrov, večino denarja je zagotovila Občina Radovljica, šolsko ministrstvo je prispevalo dobrih 97 tisoč evrov, Fundacija za šport dobrih 61 tisoč evrov in Služba vlade RS za regionalni razvoj 178 tisoč evrov. Kot je poudaril radovljiški župan Janko S. Stušek, je novi park namenjen športni vzgoji otrok in mladine, športnim treningom in rekreaciji.

Po slovesnem odprtju je bil včeraj na novem parku miting Radovljica 2010, ki ga je pripravil Atletski klub Radovljica, tekmovalci pa so se v kategorijah moški, ženske, mladinci in dečki/deklice pomerili v teku na 60, 100, 400, 800 in 1.000 metrov ter v skokih v daljino in višino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.