Slovenija
3031 ogledov

Ravnatelji šli v akcijo, bodo šole v ponedeljek odprte?

Osnovna šola Kranj Profimedia
Anketa med ravnatelji je pokazala, da bi 88 odstotkov šol v ponedeljek brez težav izvedlo hitro testiranje in pouk.

Predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev Gregor Pečan je med ravnatelji izvedel anketo o tem, ali bi v ponedeljek lahko šole brez težav izpeljale hitro testiranje učiteljev in pouk. Kot nam je potrdil v pogovoru, bi 88 odstotkov ravnateljev to lahko brez težav zagotovilo. 

"O tem smo obvestili ministrstvo za izobraževanje in predsednika vlade," nam je dejal in ob tem dodal, da lahko pride še do spremembe odloka in bi v ponedeljek pouk v rdečih regijah lahko potekal v šolah. Na odgovor pristojnih še čakajo.

Kot smo že poročali, je vlada na včerajšnji seji sprejela več odločitev, povezanih s šolami. Med drugim je vlada odločila, da bo v vseh regijah v ponedeljek pouk potekal na daljavo, saj bo v ponedeljek potekalo testiranje učiteljev. 

Zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja se je po štirih dneh odločila zapreti šole v obalno-kraški in zasavski regiji. V črnih regijah pa je po novem na voljo možnost nujnega varstva za učence prvih treh razredov. 

Spreminjajo se tudi navodila glede vrtcev. Vlada je namreč ob uvedbi nujnega varstva za osnovnošolce povozila tudi pravila, ki so doslej veljala za nujno varstvo v črnih regijah.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.