Slovenija
43153 ogledov

Janša, Hojs in Kacin povsem pogoreli

Covid-19, depresija, osamljenost Profimedia
Velika večina meni, da bodo izredne razmere trajale vsaj še pol leta ali več.

Valicon, družba za javnomnenjske in trženjske raziskave in svetovanje v Sloveniji, je danes objavila nove ugotovitve raziskave #Novanormalnost, s katero spremljajo ključne indikatorje odziva javnosti na ukrepe in doživljanje vsakodnevnega življenja v novih razmerah. Raziskava je potekala med 2. in 5. oktobrom 2020.

Ugotovili so, da v Sloveniji od 19 predstavnikov vlade in stroke, ki pogosteje nastopajo v javnosti v zvezi s koronavirusom, največjo stopnjo zaupanja uživajo direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik dr. Aleš Rozman, mikrobiolog in imunolog dr. Alojz Ihan in infektologinja dr. Mateja Logar. Najnižjo stopnjo zaupanja pa sodeč po rezultatih raziskave uživajo vladni govorec Jelko Kacin, premier Janez Janša in notranji minister Aleš Hojs.

Zaupanje v predstavnike | Avtor: Valicon #Novanormalnost Valicon #Novanormalnost
Vse več ljudi pozna nekoga, ki se je okužil s covidom-19

Raziskava je pokazala, da ljudje postajajo vse bolj pesimistični, saj velika večina meni, da bodo izredne razmere trajale vsaj še pol leta. Velik del prebivalcev (44%) sicer trenutno situacijo opisuje kot neprijetno in utrujajočo.

Trajanje razmer | Avtor: Valicon #Novanormalnost Valicon #Novanormalnost

In če maja letos večina ni poznala nikogar, ki bi imel okužbo, je zdaj takih le še slaba tretjina. 

Bližina okužb | Avtor: Valicon #Novanormalnost Valicon #Novanormalnost

Večina meni, da gre situacija na slabše

83% vprašanih ocenjuje, da gre situacija na slabše (pred dvema tednoma je bilo takih 79%). "Delež zaskrbljenih je približno isti kot prejšnji teden, se je pa malenkost spremenilo razmerje med odgovori – povečal se je delež teh, ki so zaskrbljeni na splošno, na račun deleža zaskrbljenih zaradi drugih stvari. Po drugi strani je ocena situacije bolj pozitivna kot pred dvema tednoma, saj jo kot tako ocenjuje 47%, prejšnji teden je bilo takih 39%," so še navedli avtorji raziskave.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 18
  • tomaz696 13:48 11.oktober 2020.

    Izredne razmere so odkar obstaja clovek kajti clovek je edini res nevaren virus...

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 12:59 10.oktober 2020.

    odmrle celice covida in vsaj 4 različni covidi pokaže test pozitiven,tako da si ta test nekam .....Vsi ki verjamete ste pa pač ovce

  • Avatar Minovak
    Minovak 09:08 10.oktober 2020.

    No, kar se anket tiče, ni vredno izgubljati besed, saj jim nikjer ni treba dokazovati, da so kogarkoli anketirali, zato lahko napišejo karkoli, kar pride prav tistim, ki jih obvladujejo in to so v 99% levičarji. Njihove so vse radijske ...prikaži več frekvence, razen ene, vse TV postaje in večina tiskanih medijev, torej je razširjanje neresnic in zavajanj, mala malica...samo njihova dejanja, to je pa druga pesem, ki se vidi in to vidi ves narod.