Slovenija
25349 ogledov

Razkriva strehe, podira drevesa, eno drevo padlo na avto na avtocesti

Oblaki Profimedia
Na več območjih po državi so aktivirali gasilce, ki pomagajo odpraviti škodo.

Tako kot so opozarjali vremenoslovci, na več območjih po državi so se popoldne in zvečer razbohotile nevihte. 

Kot obveščajo na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje RS, so na območju Ljubljane nekaj minut pred deveto zvečer zabeležili več dogodkov. Aktivirali so poklicno gasilsko enoto in sedem prostovoljnih društev. 

Odkritih je več stanovanjskih objektov, podrta so številna drevesa, potrganih je nekaj električnih vodov. Na primorski avtocesti med razcepom Kozarje in izvozom Brezovica se je na avtocesto podrlo več dreves, pri tem je eno padlo na osebno vozilo, promet je oviran, poškodovanih oseb ni.

Nekaj minut po deveti so več prijav dogodkov zabeležili tudi na območju Dobrova - Polhov gradec. Aktivirali so dve prostovoljni gasilski društvi. Podobno stanje je na območju Log - Dragomer, na območju Škofje Loke, Škofljice. 

Že pred tem se je nevihta razbohotila tudi na območju Železnikov, o čemer smo pisali v članku na tej povezavi. V istem članku preberite, kakšno vreme nas čaka za konec tedna in kakšno do konca prihodnjega tedna. 

Gibanje padavin spremljajte na radarski sliki padavin na tej povezavi. 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • radovednica 08:05 16.julij 2022.

    Če pogledamo včerajšnjo alarmantno napoved (priloženo karto) napoved in območje roza vijolične barve, so "strokovnjaki" spet popolnoma brcnili v temo. Južna Slovenija, južneje od Trebnjega ali Novega mesta, ni videla niti ene kaplje dežja, še več, popolnoma jasno nebo!!! Pa ...prikaži več neurij res ne potrebujemo, naj kar ostanejo, kjer so do sdaj bila. Potrebujemo pa lep zmeren dež vsaj teden dni neprekinjeno.