Slovenija
32792 ogledov

Začelo se je. Toča že klesti. Preveri, kako se giba.

Novice: Padala kot jajce debela toča - Toča Belsko pri Postojni Bralec
Napovedi vremenoslovcev se uresničujejo.

Kot smo že poročali, vremenoslovci portala Neurje.si so opozorili, da lahko v popoldanskih urah predvsem na severu, vzhodu ter v osrednjem delu države pričakujemo razvoj močnejših neviht, ki lahko prerastejo v lokalna neurja s točo. Tudi Arso je izdal opozorilo, da se ponekod lahko razvijejo lokalna neurja. 

Žal so se na nekaterih območjih že razbesnele nevihte, ki so s seboj prinesle tudi točo. Na Facebook profilu istega vremenskega portala objavljajo fotografije iz Železnikov, kjer je toča povzročila kar nekaj škode na vrtovih in avtomobilih. 

Gibanje padavin lahko spremljate na radarski sliki padavin na tej povezavi. 

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Verjetnost za razvoj toče spremljajte na tej povezavi Arsa. Grafika se osvežuje vsakih nekaj minut. 

Kaj sledi 

Nevihte se bodo ponekod nadaljevale tudi ponoči, kakšna nevihta je možna tudi ob morju. Do jutra, napovedujejo na Arsu, se bo ozračje povsod umirilo. 

Jutri bo na Primorskem sončno s šibko burjo. Drugod bo zjutraj pretežno oblačno, a se bo dopoldne postopno zjasnilo. Sredi dneva bo povečini jasno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno. Spet bodo nastale posamezne plohe in nevihte. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do 33 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno. Najbolj vroče bo ob šibki burji na Primorskem, v notranjosti pa bodo najvišje temperature ostale malo pod 30 stopinjami. V torek bo jasno in vroče.

Napoved od 19. do 24. julija

Naši kraji bodo pod vplivom obsežnega območja visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu obdobja slabelo. Iznad jugozahodne Evrope se bo tudi k nam razširil vročinski val in predvidoma vztrajal do konca tedna, ko bo možna osvežitev z nevihtami, vremensko sliko za prihodnji teden pojasnjujejo na Arsu.

Od torka do sobote bo sončno in vroče. Najvišje dnevne temperature bodo od srede naprej predvidoma od 34 do okoli 37 stopinj Celzija. Verjetnost za nevihte se po trenutnih izračunih nekoliko poveča prihodnjo soboto, še bolj pa prihodnjo nedeljo.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

suša vreme Slovenija "Verjetno bomo morali za konkretno pošiljko padavin počakati do jeseni"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.