Slovenija
60362 ogledov

Razočaranje na Krasu

Gasilci na Krasu, požar Profimedia
Dežja na Krasu skoraj ni bilo, padlo je le nekaj kapelj.

Na goriškem Krasu, kjer je bilo najbolj potrebno, tokrat ni padlo kaj veliko dežja. Še vedno se pojavljajo posamezna žarišča, celotno pogorišče pa preletava policijski helikopter s termo kamero, ki odkriva nova, sicer manjša in obvladljiva žarišča, so sporočili iz regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Severno Primorsko.

Eno takšnih je aktivno med Kostanjevico in Vojščico, ki so ga tudi hitro obvladali in pogasili.

požar Kras Zdravje Zdravje Požar in zrak: So možne dolgoročne posledice?

Na goriškem Krasu so sicer z velikim upanjem pričakovan za danes napovedan dež. Vendar tega skoraj ni bilo, padlo je le "nekaj kapelj", je za STA povedal tiskovni predstavnik regijskega štaba CZ za Severno Primorsko Ervin Čurlič. Sedaj ponovno sije sonce, začel je ponovno pihati tudi veter.

Največ dežja je bilo ob nalivih na skrajnem jugu oziroma jugozahodu države, kjer je do 13. ure padlo od 10 pa do 30 litrov dežja na kvadratni meter, so sporočili iz Agencije RS za okolje. Drugod je padlo le nekaj litrov, kar seveda ni dovolj za omilitev suše, ponekod na severu niso prejeli niti kaplje dežja, so zapisali na Twitterju.

dezurni@styria-media.si

Klemen Šen Intervju z junakom Šport V boju s požari tvegal življenje, naslednji dan postal nov slovenski prvak!
Komentarjev 17
  • Boschtjan Zupanchich 07:08 27.julij 2022.

    Ja, Očitno so bili spet Primorci spet poredni, da jim Bog ni naklonil Boljšega vremena z dežjem. Žal očitno še naprej ostajajo pokvarjeni, čeprav po drugi strani spet niso tako slabi, ...

  • Kmodri 20:50 26.julij 2022.

    Napovedovanja vremena za Slovenijo je zaradi terena zelo zahtevno, ki jih računalniški modeli težko zajamejo.

  • radovednica 18:03 26.julij 2022.

    ARSO oziroma vsi javno plačani birokrati tam ali na HMZS nimajo pojma o napovedovanju. Napovedovali so neko hladno fronto, verjetno njim v butalastih glavah. Tudi prejšnji vikend so napovedovali posamezne nevihte, predvsem na severu, no končno, po treh mesecih ekstremne ...prikaži več suše, je nekaj kapelj iz ploh padlo na JZ, na severu pa nič. Acu Weather v ZDA je že pred začetkom leta za to obdobje zelo natančno napovedal tudi za Slovenijo napovedal to sušno obdobje. Pri nas pa še kar z nekim balonom HA, HA