Slovenija
22 ogledov

Razpis četrtič pod lupo

Župan Ivan Bukovec se boji, da bodo ob denar, če dela v pol leta ne bodo stekla. Žurnal24 main
Pritožbe. Odobrena evropski in državni denar, a projekta ne morejo izvesti.

Semič.

Podjetja, ki se prijavijo na razpis, se kar naprej nekaj pritožujejo.
Ivan Bukovec, župan Občine Semič

Po dobrem letu, ko so prvič objavili razpis za gradnjo kanalizacije in čistilne naprave Semič, še vedno nimajo izbranega izvajalca del, ker je v teku četrta revizija javnega naročila, je na včerajšnji novinarski konferenci povedal župan Ivan Bukovec. “Vlado smo prosili, naj nekaj naredi, predvsem naj spremeni zakonodajo,” je izpostavil.

Gradnja poteka.Vodovod. V Občini Semič ga gradijo od vodohrana Gaber do vodohrana Osojnik. Dobrih šest kilometrov dolg odsek naj bi bil po navedbah Kambičeve kmalu končan, za preostale odseke pa pripravljajo projektno dokumentacijo. Naložba je vredna 2,6 milijona evrov.

Vsak se lahko pritoži
Po njegovem mnenju je težava prav v zakonu, ki vsakemu omogoča pritožbo na odločitev. “Vsak se lahko pritoži zaradi kakršnekoli malenkosti, tudi zaradi vejice. Naložbe, vredne dva milijona evrov, zaradi tega ne moremo začeti,” je pojasnil in dodal, da so se pritožili tako predsedniku vlade Borutu Pahorju kot ministrstvu za okolje in prostor, a odgovorov še niso dobili.

Odvisno od odločitve
Nadaljevanje projekta je odvisno od odločitve državne revizijske komisije. “Če bo zahtevek vlagatelja za revizijo zavrnjen, bomo izvajalca začeli uvajati v delo. Sicer pa bo treba postopek izpeljati od začetka in pol leta se bo spet obrnilo,” je pojasnila Polona Kambič, direktorica občinske uprave.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.