Slovenija
40 ogledov

Razsodišče zdravniške zbornice predlaga odvzem licence Radanu

Ivan Radan Planet TV
Razsodišče II.stopnje Zdravniške zbornice Slovenije je zaključilo obravnavo Ivana Radana ter predsedniku zbornice Andreju Možini naložilo, naj začne postopek za odvzem licence.

Kriminalisti Ivana Radana sumnijo 24 kaznivih dejanj, med njimi sedmih umorov. Za nekdanjega zdravnika na Nevrološki kliniki je bil 20. maja odrejen enomesečni pripor. Radan se je takoj po odrejenem priporu samopoškodoval, zaradi česar se še vedno zdravi na UKC Ljubljana. 

Postopek odvzema do poletnih počitnic

Na podlagi prvega nadzora, ki je bil opravljen  decembra lani, je razsodišče ZZS Radanu izreklo javni opomin, na kar se je pritožil tožilec pri ZZZS Sašo Kavčič. Drugostopenjsko razsodišče je Kavčičevi pritožbi ugodilo in od predsednika zdravniške zbornice Andreja Možine zahteva, da začne postopek za odvzem licence.Ta je za STA povedal, da bodo postopek skušali dokončati do poletnih počitnic.

Iz Zdravniške zbornice so sporočili še, da bodo v primeru Ivana Radana izvedli tudi strokovni nadzor. V ta namen so že bili imenovani člani nadzorne komisije, prav tako smo pristojne institucije že zaprosili za medicinsko dokumentacijo, na podlagi katere bo lahko izveden omenjeni strokovni nadzor.

dežurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Tupamaros 11:52 03.junij 2015.

    Tvoj komentar "dragec" pove o tebi vse. Ti si en veliki tur s zvrhano mero gnoja, katerega trosiš po forumu. Pa iztisni iz sebe že enkrat tega plešastega exkomunista.

  • dragec 07:06 03.junij 2015.

    Saj, ti ga sigurno razumeš, saj nisi normalen

  • dragec 07:05 03.junij 2015.

    Uh, kako bi bili lepo, da bi Radan mal pomagal plešastemu, ex komunajzerju