Slovenija
37 ogledov

Rdeči alarm zaradi toče

toča neurje.si
Za tri območja v državi je bil izdan rdeči alarm zaradi velike verjetnosti pojavljanja toče.

Na Bovškem, Kočevskem in Zgornjesavskem je velika verjetnost, da bo v popoldanskih in večernih urah padala toča. Agencija za okolje je zato za omenjena območja izdala rdeči alarm. 

Za danes zvečer so še napovedane krajevne plohe in posamezne nevihte, medtem ko naj bi bila noč delno jasna. Jutri se bo nadaljevalo spremenljivo vreme s krajevnimi padavinami, deloma tudi nevihtami. Največ jasnine naj bi imeli v južni polovici Slovenije, kjer bo dopoldne še delno jasno. 

toča opozorilo | Avtor: prtscr Meteo.si prtscr Meteo.si

Strela zanetila požar, uničena cesta na Ljubelj

Vreme je svoje zobe pokazalo že včeraj, ko so se s hudimi težavami soočali na Štajerskem in Koroškem. Najhuje je bilo v okolici Maribora in na Koroškem. Neurja s točo so poškodovala strehe hiš, veter je podiral drevesa, voda je zalivala kleti. Strela je zanetila požar na Športnem letališču Celje, ki je popolnoma uničil hangar. Pri tem je nastalo za okoli dva milijona evrov škode. Zaprta je tudi cesta na Ljubelj z avstrijske strani, saj je plaz popolnoma razril cesto.

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.