Slovenija
37243 ogledov

Šiška: Redar zvlekel kolesarja s kolesa in ga vrgel na tla, sledilo je tole ...

Prepir med mestnim redarjem in kolesarjem, ki je končal na tleh.

Včeraj je v Šiški v Ljubljani mestni redar na tla podrl kolesarja. Iz posnetka bližnjega snemalca se slišijo glasnejše besede, izrečene med redarjem in mimoidočim kolesarjem, ki je pripeljal med nalaganjem nepravilno parkiranega avtomobila s pajkom. O podrobnostih dogodka smo povprašali mestno redarstvo in policijo.

Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je bila včeraj nekaj po 8. uri zjutraj s strani mestnega redarja zaprošena za pomoč pri postopku z občanom na območju Šiške. ''Na kraju so policisti ugotovili, da je mestni redar pri delu opravljal postopek z občanom, ko se je v postopek vmešal drug občan, ki je kršil javni red in mir,'' so zapisali na PU Ljubljana.

Redar je v postopku uporabil tudi prisilna sredstva. Ob prihodu policistov na kraj posredovanje policistov ni bilo potrebno, zato postopkov na kraju niso izvajali. V zvezi z dogodkom bodo naknadno preverjene posamezne okoliščine postopka in po ugotovljenih dejstvih izvedeni ustrezni postopki.

Redarstvo: Zaradi nesodelovanja v postopku prisilno sredstvo

V Mestnem redarstvu MU MOL so uporabo prisilnih sredstev potrdili. Mestni redar ima po zakonskih pooblastilih pravico do zadržanja osebe in uporabo prisilnih sredstev, ''med drugim telesne sile in sredstev za vezanje in vklepanje, v kolikor kršitelj pooblastila zadržanja ne upošteva,'' so pojasnili iz Mestnega redarstva.

Zadržanje je bilo odrejeno zaradi nedostojnega vedenja občana do mestnega redarja, ''in sicer zaradi prepiranja, vpitja in hudega žaljenja pooblaščene uradne osebe. Zaradi nesodelovanja v postopku je redar uporabil prisilno sredstvo,'' so zapisali na MOL.

Podrobnosti o vsebini njunega pogovora nismo izvedeli.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 54
  • munja 13:09 24.junij 2022.

    Vsi komentarji tukaj so nepotrebni, ker nihče od vas ni bil prisoten in zato ne ve, kaj se je v resnici dogajalo. Neko natolcevanje za nazaj in za naprej je pa brez pomena. Ali mislite, da ste s tem kaj spremenili?

  • albert6 06:46 24.junij 2022.

    Ukinit Žandarje pa naj vladajo polapismeni bosanci

  • srecnii 22:29 23.junij 2022.

    Treba bo take izven del.časa počakat pa jih namlatit.