Slovenija
1336 ogledov

Referendum o drugem tiru naj bi padel na ustavnem sodišču

Vili Kovačič Anže Petkovšek
Ustavno sodišče naj bi v zvezi z referendumom o drugem tiru potrdilo Viliju Kovačiču.

Ustavno sodišče naj bi po neuradnih virih časnika Večer odločilo, da referendumska kampanja ni skladna z ustavo. Odločitev naj bi ustavni sodniki objavili verjetno že danes.

Pobudnik referenduma o drugem tiru Vili Kovačič je na vrhovnem sodišču izpodbijal končno poročilo o izidu referenduma, na katerem je sicer pogorel. Ob mizerni volilni udeležbi je namreč več volivcev glasovalo za zakon kot proti. Vrhovno sodišče se je obrnilo na ustavno sodišče. 

Kovačič je trdil, da v kampanji ni imel enakih možnosti kot vlada, ki je za promocijo zakona porabila skoraj sto tisoč evrov proračunskega denarja.

Ustavno sodišče naj bi zadevo vrnilo v odločanje vrhovnemu sodišču, ki bo moralo presoditi, ali je 97 tisoč evrov za vladno kampanjo iz proračuna odločilno vplivalo na izid. Če bi menili, da je, bi morali referendum ponoviti.

Komentarjev 16
  • dragec 16:11 31.januar 2018.

    US da za prav enemu umsko prizadetemu SSDSS ovcu?????????

  • borut08 14:54 31.januar 2018.

    Skupaj kradejo ze 26 let potem se pa kao kregajo in dajejo lazni videz demokracije.Laz nesmrtna dusa komunizma!

  • Avatar praufo
    praufo 12:08 31.januar 2018.

    ta država nima vizije, oblastniki bi lahko že 25 leta nazaj pogledali atlas in (morda) celo opazili našo državico na zemljevidu, pa saj ni tako majhna ... ne, 25 let so porabili zato, da so poštudiral, kako napolnit svoje žepe ...prikaži več ... predvidevam, da je mirko prvi šef, ki se je peljal od LJ do KP z vlakom, sicer samo kakšen odsek da so posneli, potem pa naprej z avtom 150km/h, lepo vas prosim ... če bi 25 let nazaj začeli, 1km / leto, bi bila danes grajena, tako je pa dovolj časa