Slovenija
10 ogledov

Referendumske odločitve bile jasne

Na Mirni so se odločili, da skupaj z Ankaranom vložijo ustavno pritožbo. (Foto: Žurnal24 main
Mirna in Ankaran. Pritožili so se na ustavno sodišče. Menijo, da so bili kršeni temelji ustavnosti.

Mirna. Mirnčani so skupaj z Ankarančani na Ustavno sodišče Republike Slovenije vložili ustavno pritožbo. Državni zbor je namreč prejšnji teden vnovič zavrnil predlog zakona o ustanovitvi občin Ankaran in Mirna ter o določitvi njunih območij.

Ker bodo jeseni lokalne volitve, so ustavno sodišče prosili, naj postopek izvede po absolutno prednostnem vrstnem redu. “Krajevna skupnost (KS) Mirna se je skupaj s KS Ankaran odločila za pritožbo, saj menimo, da so bili kršeni temelji ustavnosti. Slovenija je demokratična, pravna država, v kateri ima oblast ljudstvo. Občine se po veljavnem zakonu o lokalni samoupravi ustanavljajo z referendumom in referendumska odločitev na Mirni je bila jasno izražena,” je povedal koordinator odborov za ustanovitev občine Mirna Dušan Skerbiš.

Po razglasitvi neuradnih referendumskih rezultatov sem rekla, da tako odločnega za ne morejo spregledati niti v vladi niti v državnem zboru, a sem se zmotila,” je dodala predsednica sveta KS Mirna Barica Kraljevski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.