Slovenija
735 ogledov

Rešitev: Bi radi volili, a se konec tedna odpravljate na dopust?

volitve Slovenija volišče Epa
Od torka do vključno četrtka se začenja predčasno glasovanje na 96 voliščih po Sloveniji.

V torek se začenja predčasno glasovanje za volitve v državni zbor. Iz službe Državno volilne komisije Republike Slovenije so sporočili, da bodo volišča za predčasno glasovanje (po vsej državi jih je 96) odprta do vključno četrtka, med 7. in 19. uro.

volitve Po 20. 4. Slovenija Če se okužite s koronavirusom, ne boste mogli voliti

Prijava za predčasno glasovanje ni potrebna, prav tako volilec s seboj na volišču ne potrebuje obvestila volilcu, pač pa zgolj osebni dokument, s katerim lahko izkaže svojo identiteto. Obvestilo volilcu je informativne narave in tudi pripomoček, da volilni odbor lahko hitreje poišče volilca v volilnem imeniku.

Seznam volišč za predčasno glasovanje je objavljen na spletni strani DVK

Na predčasnem glasovanju lahko glasujejo samo volilci s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji. Volišča za predčasno glasovanje so praviloma vezana na okraj stalnega prebivališča, z nekaterimi izjemami (denimo v Ljubljani bo 14 volišč za predčasno glasovanje na eni lokaciji, in sicer na Gospodarskem razstavišču). 

Na predčasnih volitvah v državni zbor leta 2018 je na predčasnih volitvah glasovalo (skupaj v vseh treh dneh) 53.158 oz. 3,1 odstotka volilnih upravičencev, na volitvah v državni zbor leta 2014 pa 66.754 oz. 3,9 odstotka volilnih upravičencev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.