Slovenija
32 ogledov

Rešitev selitev v Dolenjko

V osrednji knjižnici v Trebnjem, ki se razprostira na 278 kvadratnih metrih povr Žurnal24 main
Osrednja knjižnica. Prostorsko stisko občutijo tako uporabniki kot zaposleni.

Trebnje. “Z vsako selitvijo je prostor postajal širši, vloga knjižnice pa opaznejša. Danes je knjižnica sodobno informacijsko središče, ki prinaša znanje z vseh področij. A prostora je premalo,” je 80. obletnici knjižničarstva v Trebnjem povedala Tanja Cuder Udovič, direktorica Knjižnice Pavla Golie Trebnje.

Štiri lokacije
4.500 članov.
Knjižnica Pavla Golie Trebnje ima poleg osrednje knjižnice v Trebnjem krajevne na Mirni ter v Šentrupertu in Mokronogu. V njej je zaposlenih skupno 11 ljudi, vpisanih pa imajo skoraj 4.500 članov.

Prenapolnjene police
Prostorsko stisko občutijo tako uporabniki kot zaposleni; police so prenapolnjene, stiska pa se čuti tudi pri organizaciji prireditev. “Prostor, v katerem deluje knjižnica, mora omogočati varno in pregledno ureditev ter dostop do knjižničnega gradiva in tehnične opreme, namenjene uporabnikom, dostop in uporabo knjižničnih storitev za vse uporabnike, ustrezne delovne razmere za knjižničarje in zadostna skladišča za gradivo,” so pojasnili v knjižnici. Zato upajo na čimprejšnjo rešitev prostorske stiske.

“Smiselna je selitev”
Na občini se težave zavedajo, toda konkretnih načrtov nimajo pripravljenih. “Smiselno bi bilo, da se knjižnica preseli v staro Dolenjko,” je izpostavil župan Alojzij Kastelic. Gre za stavbo, v kateri ima trebanjska občina v lasti prvo nadstropje za namene Galerije likovnih samorastnikov Trebnje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.