Slovenija
8340 ogledov

Resnica o lastnici divje mačke, ki so jo dali na dražbo

Seerval, mačka Facebook
Dražba bo 2. decembra. Svojo plat zgodbe povedali še na kliniki za zdravljenje živali.

Včeraj smo poročali, da je ljubljansko okrajno sodišče za 2. december razpisalo javno dražbo, na kateri se bo prodajal zarubljen "predmet" divja mačka ženskega spola pasme serval. Njena ocenjena vrednost je 3.700 evrov, izklicna cena je 1.400 evrov.

Denar, evri Pri nas Slovenija Saj ni res ... Neverjeten predmet dražbe zaradi 400 evrov dolga.

Zaradi živali, ki so jo zarubili zaradi 400 evrov dolga, je svojo skrb nad tovrstnim početjem izrazilo več društev za zaščito živali, svojo plat zgodbe pa je javnosti na svojem Facebook profilu podala klinika za zdravljenje živali Moj vet iz Ljubljane. Izkazalo se je namreč, da je lastnica te divje mačke pred časom k njim na kliniko pripeljala svojo drugo žival, mačko mešanko, ki je padla iz devetega nadstropja bloka v Ljubljani. Bila je močno poškodovana, a lastnica je zahtevala, da se žival intenzivno zdravi.

Na kliniki so to storili, a kljub poskusom, da se ohrani pri življenju, je ponoči poginila. Lastnica računa kliniki ni poravnala, tega ni storila niti na številne pozive in opomine.

"Zato smo morali kot dober gospodar odreagirati, bili smo prisiljeni vložiti ustrezno pravno sredstvo. Lastnica nima transakcijskega računa v Republiki Sloveniji, ni zaposlena in ni lastnica po nam znanih podatkih nobenih premičnin ali nepremičnin. Slovensko pravo še vedno šteje živali kot stvari, ki so v pravnem prometu, zato je bilo mogoče zoper lastnico vložiti izvršbo z rubežem prav te mačke pasme Serval. Kljub pobudi izvršiteljice, lastnica ni predložila drugih predmetov za rubež in se ni odzvala ne izvršiteljici in ne naši kliniki," zgodbo z živaljo, divjo mačko na dražbi, pojasnjujejo na kliniki.

Poudarjajo, da divji mački nikoli niso hoteli škoditi in je nikoli nismo ogrozili ali celo želeli ogroziti, prav zato je tudi uradno zarubljena na domačem naslovu. "S posedovanjem takšne mačke v neprimernem bivalnem okolju pa se seveda tudi ne moremo strinjati. Po našem mnenju namreč nikakor ni ustrezno poskrbljeno za mačko pasme Serval, če je nastanjena v manjšem stanovanju v bloku, v 9. nadstropju. Zato smo se preko dražbe zavzeli, da mački serval najdemo primernega lastnika, ki ji bo lahko zagotovil tudi primerno bivalno okolje in oskrbo. Na ta način smo lastnico želeli pozvati k odgovornemu lastništvu tako zahtevne pasme," še izpostavijo.

Gliser, dražba finančne uprave Dražba Slovenija To jahto so zasegli primorskemu podjetniku

Mačka je bila pripeljana iz tujine in kupljena na črnem trgu, še izpostavijo na kliniki.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • NeAnonimni 11:02 29.november 2019.

    Preko dražbe se res zavzameš, da gre maček k pravemu lastniku. Bravo za idejo, še bolj bravo za pogum za razlago razmišljanja. Hahahaha

  • Janez_53 09:25 29.november 2019.

    Kje ste sedaj, "dušebrižniki"?