Slovenija
30 ogledov

Rezman grozi, da bo vrnil mandat

Erjavec je včeraj Rezmanov odhod označil za ''znanstveno fantastiko''. Foto: Dej Žurnal24 main
Vili Rezman, ki sicer ni član DeSUS, je bil pa na listi DeSUS izvoljen za poslanca, bo moral očitno zapustiti to poslansko skupino.

V prihodnjem tednu si bo vzel čas, pogovoril se bo s poslansko skupino, in morebiti celo vrnil poslanski mandat, se je Vili Rezman nocoj odzval na zahtevo Karla Erjavca, naj zapusti poslansko skupino DeSUS.

Rezman sicer ni član stranke DeSUS, ker je bil izvoljen na listi stranke, je pa član poslanske skupine DeSUS. Zaradi nasprotovanju kandidaturi Henrika Gjerkeša za DeSUS-ovega ministra za lokalno samoupravo, je ujezil predsednika stranke Erjavca in članstvo stranke.

Rezman je prepričan, da za njegovo izključitev iz poslanske skupine ni zakonske podlage. Pravi, da je dobil zaupnico v poslanski skupini, ki ji je ponudil odstop in prosil za presojo svojega poslanskega dela. Zanj se je postavil vodja poslanske skupine Franc Žnidaršič, ki je napovedal, da bo v premieru njegove izključitve odšel tudi sam. Pravi, da želijo z Rezmana in njega deskriditirati, ker sta opozorila na “nedemokratičen način izbire kandidata”, ter poudaril, da ne vidi razloga za strankarski prestop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.