Slovenija
5942 ogledov

RTV Slovenija: Janša vsakokrat zavrnil vabilo v studio

Janez Janša Epa
Janšo naj bi večkrat povabili v studio, a je povabilo vsakokrat zavrnil.

"Smo sredi izjemno resnih razmer, neprimerljivih s čemerkoli, kar smo preživeli doslej. RTV Slovenijo smo za nedeljo ali ponedeljek predlagali enourni pogovor o stanju in ukrepih vlade. A "nacionalka" s 3 programi nima programskega časa. Edina javna TV v katerikoli državi," je TV Slovenijo na Twitterju nedavno okrcal predsednik vlade Janez Janša.

A na RTV Slovenija zdaj pojasnjujejo, da Janševe navedbe ne držijo povsem in da so predsednika vlade samo v zadnjih dveh mesecih kar nekajkrat povabili v oddajo Odmevi, pa so vabilo v njegovem kabinetu vsakokrat zavrnili. "Če nanizamo podatke samo za zadnje dva tedna: od desetih delovnih dni je predsednik vlade prejel tri vabila v Odmeve – v četrtek, 5. novembra, v četrtek, 12. novembra, vabilo za gostovanje smo znova poslali danes zjutraj in odgovor še čakamo," so zapisali.

Povabili so ga tudi k enournemu intervjuju

Dodali so, da so Janšo povabili tudi k enournemu intervjuju konec novembra ali v začetku decembra. "V skladu s Poklicnimi merili in načeli novinarske etike v naših programih, moramo v 24 urah pogovor pripraviti tudi s predstavniki opozicije. Zaradi tega smo v kabinet predsednika vlade poslali predlog, da bi oddajo pripravili 30. novembra ali pa 7. decembra. Obe oddaji bi tako lahko ustrezno umestili v spored in ju tudi napovedali v naših programih, da bi si ju ogledalo čim večje število gledalcev," so pojasnili in dodali še, da si bodo tudi v bodoče prizadevali, da bi mnenja vodilnih v državi našla prostor v njihovih oddajah, "tako, denimo, v nedeljo načrtujemo pogovor s predsednikom države v oddaji Politično s Tanjo Gobec".

A Janša jim ni ostal dolžan, zapisal je, da bi se na RTV pogovarjali šele "potem, ko bo najhujših 14 dni že mimo"

"Edina nacionalka na svetu s takim pristopom," je še zapisal.

dezurni@zurnal24.si

Janez Janša Slovenija Po Janševi zaslugi se je Slovenija spet znašla v tujih časopisih; spet v slabi luči
Komentarjev 21
  • Naklonsky 14:21 14.november 2020.

    Nima izbire. Da ga drka Erika in gospa gobec? Nihče, ki ima vsaj malo soli v glavi se ne more spustiti na nivo javne hiše.

  • Avatar Zala
    Zala 23:46 13.november 2020.

    Revše se boji vprašanj, če mu jih vnaprej ne napišejo.

  • Andrejc1 20:53 13.november 2020.

    Janša bi moral ko premier biti pripravljen sprejeti povabilo novinarjev in pojasniti stališča in argumente. Kot kaže ni dorasel kriznemu komuniciranju, če temu ni kos, se težko uspešno pogovarja s tujimi diplomati, ki imajo drugačno mnenje, kot on. Na tej ...prikaži več funkciji ne more biti rešitev, da tistega, ki ti izreče kakšno konstruktivno dobronamerno kritiko, blokiraš.