Slovenija
32870 ogledov

S temi besedami je gnečo na Veliki planini komentiral Kacin

Jelko Kacin STA
Vlada bo o sproščanju oz. zaostrovanju ukrepov odločala v sredo popoldan.

"Ne morem komentirati zbiranja državljanov. Vsak od nas se odloči, kako bo porabil svoj prosti čas, kje se bo rekreiral," je na vprašanje novinarke, kako komentira gnečo na Veliki planini, v času, ko so ljudje zaradi epidemije omejeni na občine oz. regije na današnji tiskovni konferenci dejal uradni vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. "Očitno se gneča povečuje, za vse od nas velja, da se moramo držati zaščitnih pravil, t.j. izogibanje gneči, če pa se v njej znajdemo nošenje maske, skrb za potrebno razdaljo in dezinficiranje rok. Na prostem zračenje ni problem, v zaprtih prostorih pa tudi zračenje. To je edino, kar lahko rečem."

Zima Naval Slovenija Policisti opozarjajo: "Obrnite se, da ne bo slabe volje" Velika Planina Ukrepi ... Slovenija Prizor v okolici Velike Planine Velika Planina Ukrepi Slovenija Takšen je policijski izplen včerajšnjega navala

Napovedal je, da bo vlada o novem sproščanju oz. zaostrovanju ukrepov odločala v sredo, ko se bo na Brdu pri Kranju sestala v celotni sestavi. 

"Kriva so zasebna druženja"

Vprašanja, kako komentira dejstvo, da so nekatere dejavnosti, kot so frizerski saloni in medicinska pedikura, lahko odprte, druge, denimo avtopralnice, kjer ne prihaja do stikov zaposlenih s strankami oz. je ta minimalen, pa ne, je dejal: "Vlada je organizirala posvetovanje, na katerem so bili predstavniki strokovne skupine. Njihovo mnenje je bilo pri tem odločilno. Soočili so se argumenti. Sprostitev v času praznikov je prinesla porast okužb, večkrat sem povedal, da je ključni problem druženje v prostem času, ko samokontrola popusti in se ne upoštevajo razdalje ter uporabljajo maske."

Jelko Kacin Covid-19 Slovenija Kacin: Stanje je bistveno slabše, kot smo ga imeli pred kratkim

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • paschtexthat 05:12 12.januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - odličen projekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

  • srecko4 19:50 11.januar 2021.

    Kacin je kot stara lajna ponavlja se iz dneva v dan .Zmankalo mu je že krivcev za nesposobno vlado in njene neučinkovite ukrepe počasi bodo za porast okuženih krive Počivalškove krave in njihovi pastirji.

  • puys 13:50 11.januar 2021.

    Butale očitno zahtevajo popolni lock-down. Da še iz stanovanj nebi smeli.