Slovenija
4963 ogledov

Šabeder se ne želi vpletati v spor med Janšo in Šarca

Aleš Šabeder Saša Despot
Nekdanji minister za zdravje se ne želi vmešavati v obračunavanja med Janšo in Šarcem.

 V LMŠ so za "še eno od lažnih novic Janeza Janše in Nove24" označili ponedeljkove navedbe premiera Janeza Janše, da lahko z objavo korespondence z nekdanjim zdravstvenim ministrom Alešem Šabedrom dokaže, da je Marjan Šarec kot premier oviral hitrejše ukrepanje ob začetku epidemije. 

V vladnem poročilu o spopadanju z epidemijo je med drugim zapisano, da je takratni premier Marjan Šarec ministru za zdravje Alešu Šabedru preprečeval hitrejše ukrepanje ob začetku epidemije novega koronavirusa oz. da ga je v nekaterih primerih celo aktivno preprečeval.

Janša pa je v ponedeljkovem pogovoru za Novo24TV med drugim povedal, da sta s Šabedrom pred prisego nove vlade komunicirala po različnih kanalih ter da bi lahko v prihodnje to korespondenco objavil ter tako razkril, kaj je Šarec počel takrat še kot premier.

Šabeder: Razmere so se spreminjale iz ure v uro

Šabeder je danes v pisnem odzivu za Televizijo Slovenija pojasnil, da je njegova ekipa na ministrstvu za zdravje do zadnje minute delala in v tej krizi se je izkazalo, da so delali v pravo smer. Pa tudi, da so se razmere spreminjale iz ure v uro.

Tudi v stranki nekdanjega premiera Šarca LMŠ so zavrnili Janševe očitke. V pisem odzivu za TVS so zapisali, da "to, da bi Marjan Šarec nekdanjemu ministru za zdravje kar koli preprečeval, vidimo kot še eno izmed lažnih novic Janeza Janše in Nove24".

Kot je poročala TVS, se Šabeder v zadevo ne želi vmešavati in je v pisnem odzivu pojasnil: "Bilo je korektno in nujno, da novo vlado, ki prihaja v te zelo zahtevne krizne razmere, o številu obolelih in ostalih pomembnih dogodkih sproti obveščamo in se o ukrepih skupaj usklajujemo. To je tudi glavna vsebina teh sporočil." Takrat so namreč vladale skoraj vojne razmere, je dejal nekdanji minister za zdravje.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 08:06 27.maj 2020.

    Dokler ne bo spremembe volilnega sistema, kjer kriminalci nimajo pravice volit, biti izvoljeni ter jim je po prestani kazni za vse večne čase prepovedano delovanja v politiki, se bo to dogajalo tudi v bodoče. Delovanje v politiki je potrebno prepovedati ...prikaži več tudi nesposobnim politikom kruhoborcem, politikom, ki izstopijo iz stranke, se presedejo med neodvisne in politikom, ki v posmeh volilcem zaradi škodljivih odločitev z nasmehom sprejemajo politično odgovornost …