Slovenija
208 ogledov

Samsung S7 in S7 edge glavnino novosti skrivata v nedrjih

Samsung Galaxy S7 Samsung
Samsung je predstavil novo generacijo svojega najzmogljivejšega telefona z imenom galaxy S7 skupaj z njegovo prestižnejšo različico S7 edge. Med drugim ima vgrajeno cevko z vodo.

Pred današnjim začetkom sejma tehnologije MWC v Barceloni so pri Samsungu že razkazali svoje glavno orožje proti Applovemu iphonu, pa tudi proti Kitajcem, ki se zadnja leta odločno zažirajo v tržne deleže južnokorejskega velikana. 

Samsung galaxy S7/galaxy S7 edge se oblikovno ne razlikujeta bistveno od lanskoletnega modela S6, kar zna biti po prvih odzivih tržnih strokovnjakov velik izziv pri prodaji, poroča BBC. A nekaj podobnega že vrsto let prakticira Apple, ko večje oblikovne spremembe uvaja na dve leti, vsako leto pa posodablja predvsem notranjost telefona. 

Samsung Galaxy S7 | Avtor: Samsung Samsung
In samsung S7 v tem pogledu obljublja znaten napredek, hkrati pa tudi vrača nekatere lastnosti, ki so jih prejšnje generacije že poznale, a jih je S6 ukinil. Tako ima S7 znova režo za SD kartice, s katerimi je mogoče spomin razširiti vse do 200 GB. Režo si spominska kartica deli kar s SIM kartico. Prav tako je S7 vodoodporen, pod vodo lahko na globini 1,5 metra preživi vsaj pol ure brez posledic. 

Galaxy S7 ima enako velik zaslon kot S6, medtem ko je pri različici S7 edge malce zrasel s 5,1 palca (13 cm) na 5,5 palca (14 cm) premera. Edge je tudi malce bolj zaobljen od predhodnika, kamera pa je manj štrleča. Prostor na zakrivljenem zaslonu je sedaj namenjen tudi bližnjicam za e-pošto, različnim modelom fotografiranja in tujim aplikacijam. 

S7 ima tudi zmogljivejšo baterijo, ki naj bi zmogla predvajanje HD videa do 15 ur, seveda pa je telefon ohranil možnost brezžičnega polnjenja QI. Glavna kamera je precej zmogljivejša zaradi nove tehnologije ostrenja, ki jo je Samsung premierno pripeljal iz področja DSLR fotoaparatov in omogoča hitrejše in boljše fokusiranje prizora. Prav tako je goriščnica povečana s f/1.9 na f/1.7, kar pomeni, da lahko prepusti skozi leče veliko več svetlobe v slabih razmerah. 

Podpira Vulkan

S7 je prava stvar za navdušence nad igrami. Naprava namreč odslej podpira grafično platformo Vulkan API, ki je sposobna veliko učinkoviteje obdelovati zahtevne grafične operacije in to ob precej manjši zasedenosti procesorja in baterije.

Samsung Galaxy S7 | Avtor: Samsung Samsung
Dodatno orožje pa ima S7 v obliki tanke cevke, ki teče v bližini procesorja in v kateri je voda. Če se prične procesor pretirano segrevati, se voda v cevki upari in poskrbi za učinkovito hlajenje oziroma prerazporejanje toplote v notranjosti. 

Dosedanji model S6 bo ostal v prodaji vzporedno z novim S7. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • novispenjac 12:35 22.februar 2016.

    Heh, bomo kupovali enako kot bosanci golfe - ko pride ven 9ka kupiš 4ko