Slovenija
11776 ogledov

Šarec: "Kar se je dogajalo na lokalnih volitvah, je nezaslišano"

Marjan Šarec Anže Petkovšek
Premier bo od pristojnega ministra zahteval pojasnila.

Premier Marjan Šarec bi si želel imeti sto dni miru, v katerih bi se lahko vlada v miru postavila, a jih ni pričakoval, je povedal v intervjuju za Siol.net. V prvih mesecih delovanja njegove vlade je bilo burno, a mu je nesporazume znotraj koalicije uspelo rešiti. 

Šarec je povedal, da od svojih ministrov pričakuje resno delo, ne preveč hvaljenja, manj pojavljanja pred kamerami in več narejenega. "Treba je rešiti nekatera akutna vprašanja, potem pa bodo ljudje že sami povedali, ali je nekaj dobro ali slabo," je povedal v intervjuju. 

Zahteval bo pojasnila

Šarec je kot eno prednostnih nalog izpostavil digitalizacijo, a ne na papirju. "Res ne razumem na primer, da moramo funkcionarji Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) sami sporočati podatke o premoženjskem stanju, če pa lahko ta sama vpogleda v vse baze podatkov," je dejal. 

Obregnil se je tudi ob dogajanje na lokalnih volitvah. "Tudi to, kar se je dogajalo na lokalnih volitvah, je nezaslišano, zato se je tudi pripetilo, da so se pojavljali šoki. Od ministra bom zahteval pojasnila, kdo je odgovoren za to, da rezultatov niso vnašali po 22. uri."

Marjan Šarec | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Vsak bo moral nekje popustiti"

Na gospodarskem področju nameravajo odpraviti različne administrativne ovire, predolge postopke in zagotoviti stabilno okolje za vlagatelje. "Čas je denar. Upam, da bo naložb z visoko dodano vrednostjo čim več. Zagotovo bodo delodajalci nasprotovali dvigu minimalne plače, delojemalci pa ukrepom, ki so bolj v prid delodajalcem. Razprava o tem je naloga ekonomsko-socialnega sveta. Vsak bo moral nekje popustiti," je Šarec dejal za Siol.net. 

Znižanja DDV ne bo, je poudaril. Vsako znižanje predstavlja izpad prihodka v proračunu, kar je treba nadomestiti z novim virom. "Predlog mora oblikovati krog ljudi, ki o tem nekaj ve, potem pa to dati v javno razpravo. Nikakor pa tega ne moremo izpeljati tako, kot je to storila ga. Mateja Vraničar Erman," je povedal in spomnil na to, kako je v javnost prišel osnutek zakona o davku na nepremičnine. 

Na vprašanje, ali namerno daje vtis nedostopnega vladarja, ki se oglasi ob posebnih priložnostih, je odgovoril: "Gre za normalen način vodenja. Tudi pilot na letalu ne pregleda vsakega vijaka, ampak načeloma zaupa službam."

Marjan Šarec | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Vihar v kozarcu vode

V pogovoru se je med drugim dotaknil tudi marakeške konvencije, ki je povzročila veliko razburjenja. Sam je dogajanje označil za vihar v kozarcu vode. Na vprašanje, ali so migranti največja grožnja varnosti, kot to trdi desnica, je odgovoril z vprašanjem: "Če gospod Manfred Weber, ki je kandidat Evropske ljudske stranke (EPP) za novega predsednika Evropske komisije in ga hvalijo v NSi in SDS, pravi, da je marakeško konvencijo treba podpreti, je torej tudi on slab?" Dogajanje v zvezi z marakeško deklaracijo je označil za navadno propagando. "To je tako, kot bi ob podpisu Kjotskega protokola mislili, da jutri ne bo smoga," je dejal za Siol.net.

Koalicija Rekordno Slovenija Rekordna podpora vladi Marjana Šarca Marjan Šarec Zadovoljen z odzivom Slovenija "Nisem nikomur govoril, kaj mora in česa ne sme pisati"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 25
  • matermila 18:50 09.december 2018.

    Še bolj natančen je kazenski zakonik, ki kot kazniva dejanja opredeljuje na primer razžalitev, obrekovanje, žaljivo obdolžitev, opravljanje, očitanje kaznivega dejanja z namenom zaničevanja, sramotitev Republike Slovenije No,če to zgoraj drži,potem je treba Šarca ovadit,ker dela sramoto Sloveniji.

  • matermila 18:49 09.december 2018.

    DAJTE BLUZIČI ŠE KAJ NAPISAT O TEM,KAR SE DOGAJA V FANCIJI.NE SKRIVAJTE PRAVIH NOVIC PRED FOLKOM.

  • Avatar praufo
    praufo 23:55 08.december 2018.

    politična mineštra, proporcionalni volilni sistem ali večni demos, sd, lds ... pa vedno več ali manj isti osebki, pri koritu, kjer ni pravega šefa in zato mamo kar imamo

Sorodne novice