Slovenija
5000 ogledov

Šarec o covid-19: "Prelet letal je bil močno preuranjen"

Marjan Šarec Profimedia
Marjan Šarec je slikovito komentiral trenutno dogajanje v zdravstvu in se obregnil tudi na prelet letal po tem, ko je vlada razglasila konec epidemije.

Nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec je na spletni strani stranke SMC objavil razmišljanja o trenutnem dogajanju na NIJZ.

silvio berlusconi Slovenija Silvio Berlusconi pozitiven na covid-19

V zapisu razmišlja, da se je na volitvah 2018, oziroma pred njimi, govorilo o razmerah v zdravstvu. To in z njim povezane čakalne vrste so bila ena glavnih tem, je prepričan. Spomnil se je zloglasne čakalne dobe pri operaciji nožnega palca, ki nosi neslavni rekord 13 let.

izraelska vojska letala | Avtor: Profimedia Profimedia

Covid-19 v Srbiji Nova raziskava Zdravje Covid-19: Tako si sledijo simptomi, precej drugače kot pri gripi

"Umrle bomo morali prištevati"

"A tudi pri bolj nevarnih zadevah, kot so različne oblike raka, je bilo veliko razlogov za skrb," piše Šarec, ki meni, da so vse te teme ob pojavu covid-19 izginile. "Kakor, da s pojavom covid-a 19 nihče več ne zboli za nobeno drugo boleznijo in je samo še vprašanje kapacitet za soočanje z virusom. Realno stanje je seveda popolnoma drugačno. Številu umrlih za covid-om bomo morali nujno prišteti posredno umrle, ki so, ali pa še bodo umrli zaradi neobravnave. Obravnava pacienta po telefonu nikakor ne more nadomestiti obravnave v ambulanti," meni Šarec, ki se je uprl na dogodek, za katerega je slišal ta teden.

Ventilator | Avtor: Epa Epa

Tina Bregant Zdravje Covid-19: Bregantova o tem, kdaj bomo dobili cepivo in o cepljenju otrok

Ventilatorjev je bilo dovolj že 13. marca

"Gre za zobobol v primeru karantene. Iz ordinacije kličejo na NIJZ, tam nimajo pojma, za povrhu pa še niso ravno najbolj prijazni. Potem pričakajo odgovor glavne za te zadeve pri nas, ki mirno odvrne, da obstajajo covid ordinacije, ki pa ne obstajajo več. Ljudje so zaskrbljeni, saj te bolnega z vročino nočejo sprejeti, če si zdrav pa verjetno ne boš hodil k zdravniku, mar ne? Seveda ne morem trditi, da je tako vedno in povsod, a vendarle gre za preveč primerov," piše Šarec, ki meni, da se je nujno zavedati, da ne moremo zaradi virusa covid-19 ugasniti vsega drugega in, da ljudje tudi umirajo, a ne zaradi pomanjkanja ventilatorjev, temveč zaradi neobravnavanja.

Bojana Beović Covid-19 Slovenija Tega se dr. Beovićeva v jeseni zaradi covid-19 najbolj boji

Svoj sestavek nadaljuje, da je bilo ventilatorjev dovolj že 13. marca in kot zaključek dodaja: "Prelet letal ob razglasitvi konca epidemije je bil zato močno preuranjen."
 

Komentarjev 47
  • mina6 14:48 06.september 2020.

    Jakec s pametjo dvoletnika

  • Pepe007 11:59 06.september 2020.

    K sreči smo komedianta vsi že malo pozabil.

  • munja 09:52 06.september 2020.

    Vse kar je napisano, drži. Tudi če si bolan, ne prideš do zdravnika, še več bo smrti, katerih števila ne bodo povedali naglas. Ne vem, kaj zdravniki zdaj delajo, če ne spustijo pacientov v ordinacije?? Zdaj pa pljuvajte, imate prosto po Prešernu...