Zdravje > Aktualno
726 ogledov

Covid-19: Bregantova o tem, kdaj bomo dobili cepivo in o cepljenju otrok

Tina Bregant gov.si
Cepivo bi lahko dobili že pred novim letom, otroci verjetno ne bodo cepljeni.

Državna sekretarka na Ministrstvu za zdavje Tina Bregant je v oddaji Planet 18 povedala, da bi bilo lahko cepivo proti novemu koronavirusu v Sloveniji dostopno še letos. Če bo cepivo nared že v v novembru, ga bo po njenem treba razdeliti. Po besedah Bregatove bodo najprej cepili " ustrezno populacijo," po njenem bi se to lahko zgodilo še pred novim letom.

Cepivo proti novemu koronavirusu Covid-19 Zdravje Obstaja bojazen, da pri teh ljudeh cepivo ne bo delovalo

Katera skupina ljudi bo najprej cepljena, po besedah državne sekretarke še ni povsem določeno. Tako da natančnega odgovora, ali bomo morda cepili starostnike, v kolikšnih odmerkih, dveh ali enem, ali pa bomo zaščitili predvsem zdravstvene delavce, tiste, ki vstopajo v stik s številnimi ljudmi, med njimi so tudi policisti, zaščita in reševanje, za zdaj ne morem dati," povzema Siol

Covid-19 Zdravje Farmacevti o tem, koliko bo stalo cepivo

Kako je s cepljenjem otrok?

 Po njenem otroci verjetno ne bodo cepljeni. "Otrok najverjetneje ne bomo cepili iz preprostega razloga, ker so ga v tretji fazi preizkušali predvsem na zdravih odraslih. Ko bo dovolj podatkov o varnosti in učinkovitosti cepiva tudi pri otrocih, bi čez čas prišli v poštev tudi oni. Ampak za zdaj številke preprosto ne govorijo. Vedeti moramo tudi, da otroci praviloma ne zbolijo v najhujši obliki, lažje prebolevajo in, zdi se, virus manj širijo. Torej niso primarni vir okužbe. Tako da iz tega vidika morda niso najboljša ciljna populacija," pogovor z državno sekretarko povzema portal Siol. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

Komentarjev 8
  • simona32 11:55 28.avgust 2020.

    Zakaj naraščajo številke prav pred začetkom šolskega leta? Kakšen virus se širi v tej vročini? To, da zdravniki govorijo resnico, ni res. Ker se njihove resnice izključujejo. https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwJXfhvlZCWjfnFqmHvFnbZwvKq?projector=1

  • 06d458670ee8614e2c71cd167c34ffd47e2911e7 11:45 28.avgust 2020.

    Zanimivo je ratalo predvsem to,da "strokovnjaki",kot je tale povzpetnica trosijo "resnice"samo še v medijih,ki jih je pokupil Orban s svojimi umazanimi forinti.Na kakšnem resnem portalu ali TV postaji jih sploh ni videt,ker so sprogramirani,kot pralni stroj,na voljo majo 10 programov(trosenja ...prikaži več neuloz)in to ponavljajo v nedogled,verjamejo pa itak samo častilci lika in dela Janeza Janišzma!

  • simona32 11:31 28.avgust 2020.

    Cepljenje je lahko samo prostovoljno. Tudi proti gripi se ne cepijo vsi zdravstveni delavci, sem poslušala njihova priporočila. Imunski sistem dodatno oslabi.

Sorodne novice