Slovenija
2737 ogledov

Šarec o pogovorih z NSi

Marjan Šarec Epa
"Ko se ena pot zapre, se druga odpre," je že prejšnji teden pri zapletih z Levico komentiral premier. Je glede tega kaj novega?

Premier Marjan Šarec je po zapletih pri sodelovanju z Levico in ugibanjih, da odpira pot sodelovanju z NSi, danes povedal, da se glede tega za zdaj nič ne premika. Z vsemi strankami imajo po njegovih navedbah redne stike v DZ, konkretnih pogovorov pa ni. Levico, ki pogojuje svoje sodelovanje, pa je ponovno opozoril, da je "na ultimat težko delati".

Levica, s katero ima vlada sklenjen sporazum o sodelovanju za letos, je namreč predstavila predlog ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja oz. njegov prenos v obvezno. Od koalicije pričakuje podporo, sicer grozi, da bo glasovala proti proračunu za prihodnji dve leti. Koalicijski partnerji so že pred nekaj dnevi sporočili, da na ultimate ne pristajajo.

Glede ukinitve dopolnilnega zavarovanja je Šarec danes ponovno spomnil na dogovor z Levico, da bo to zadevo pripravila delovna skupina. Prav tako v sporazumu o sodelovanju piše, da bodo to naredili, če bo predlog finančno vzdržen. "Je še kar nekaj vprašanj, na ultimat pa je težko delati," je dodal.

Podobno je v četrtek Šarec povedal, da ima Levica pravico izvajati svojo politiko tako, kot misli, da je prav. A jo je za primer, če se bo odločila za prekinitev sodelovanja z vlado, spomnil na izjavo izpred leta dni: Ko se ena pot zapre, se odpre druga.

Marjan Šarec Koalicija Slovenija Šarčev odgovor Levici: "Ko se ena pot zapre, se druga odpre"

Šarec danes zadržan

Tako so postala glasna ugibanja, ali utegne iskati podporo pri NSi, ki je že nakazala pripravljenost za sodelovanje pri posameznih projektih. V četrtek je Šarec glede tega dejal, da je vse odvisno od poteka nadaljnjih dogodkov. V izjavi ob robu današnjega odprtja Strateškega foruma na Bledu pa je na vprašanje sodelovanja z NSi odgovoril, da za zdaj ne vidi nobenih premikov. "Karkoli se bo dogajalo naprej, bomo pozorni na to, če bo kakršna koli drugačna situacija," je dodal.

Na vprašanje, ali pričakuje, da bo obdržal takšno sestavo koalicije in pogodbeno opozicijo, kot je bila do zdaj, pa je odgovoril: "Delali bomo na tem, da vlada dela naprej, za ljudi. Vsaj moj cilj je tak, kaj se bo dogajalo, bomo pa videli. Seveda ni vse odvisno samo od mene, če bi bilo, bi bile zadeve marsikje drugačne."

Janez Janša in Marjan Šarec Slovenija Marjanu Šarcu je zaradi Janše prekipelo, Janši je to smešno

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Janez 07:39 03.september 2019.

    Že pred časom sem komentiral, da je Šarec hinavski populist, ki se bo prav gotovo povezal z NSI namesto, da bi ukinil nepošteno dodatno zdravstveno zavarovanje, ki ga enako plačujeta revež in bogataš. In v Slovenistanu je vedno več revnih ...prikaži več ljudi. Šarec, drugih volitev ne boš učakal, tvoja namišljena stranka bo prej izginila!

  • bpe50790 18:47 02.september 2019.

    To je najboljša zaposlitev, ki jo Google zdaj plačuje. Za delo sem zaslužil 27936 evrov 3 ure na dan. Začel sem pred štirimi meseci in se vseeno hitro vrnil domov, od 7645 do 9264 evrov vsak teden. tukaj ...... >>> www.WebJob33.Com

  • Silva Drevensek 18:32 02.september 2019.

    če bo zdaj NSI sodelovala z vlado,potem adijo druge volitve

Sorodne novice