Slovenija
2736 ogledov

Šarec: "Sliši se marsikaj ..."

Marjan Šarec Epa
Marjan Šarec se je popoldne na tiskovni konferenci odzval na očitke generalnemu sekretarju LMŠ Branetu Kralju glede političnih pritiskov pri kadrovanju.

Brane Kralj, generalni sekretar stranke LMŠ po podani prijavi na KPK glede domnevnega političnega pritiska pri kadrovanju ne bo več na tej funkciji stranke, je popoldne povedal predsednik stranke in premier Marjan Šarec.

"Znotraj LMŠ ni nobenih bojev, se pa zagotovo odvijajo raznorazni boji na vseh področjih. Če bi poklical nekdo prave 'sorte', te prijave verjetno ne bi bilo, toliko je vsakemu jasno," je pri tem na popoldanski tiskovni konferenci pristavil Šarec. Poudaril je, da za klic Braneta Kralja predsednici nadzornega sveta Uradnega lista Ireni Prijović, v katerem naj bi Kralj izvajal politični pritisk pri kadrovanju, ni vedel.

Boris Štefanec Slovenija KPK o aferi Kralj: Kdo je šef, v imenu katerega se želi nastaviti Šoltesa?

"Gospoda Šoltesa spoštujem, nimam pa ga toliko rad, da bi zanj žrtvoval generalnega sekretarja, kar moram storiti zdaj." Šarec je dodal, da je Kralj ravnal naivno, neizkušeno in nepravilno ter da so posledice jasne.

Na dodatno novinarsko vprašanje glede Šarčevega namiga, da je takšnih klicev verjetno veliko več je odgovoril, da se "sliši marsikaj". "Verjetno je teh klicev kar veliko, ampak glede na to, da ni veliko prijav, verjetno kličejo pravi. Bolj konkretno ne morem. Ne vem, kdo so konkretno tisti, ki kličejo, zagotovo pa si mislim, da je tako. Bojev je veliko."

Šarec je komentiral še, da se je o načinih kadrovanja v preteklosti že veliko govorilo, a da se je to dogajalo na štiri oči. Je Šarčeva hitra odločitev glede generalnega sekretarja stranke zato, da se ohrani mir znotraj koalicije? Šarec poudarja, da to ni stvar koalicije, pač pa Kralja in stranke. "KPK je sprožil postopek. Preprosto gre za to, da dejanje ni bilo pravilno. Danes bi Kralj gotovo ravnal drugače, a tako njemu kot meni kot vsakomur v stranki je jasno, da je to edina prava pot. Saj nismo prvič v tej situaciji. Nima se smisla sprenevedati."

Sedež LMŠ Marjan Šarec Slovenija Šarčev generalni sekretar se posipa s pepelom: Obžalujem!

Do imenovanja novega generalnega sekretarja stranke bo Brane Kralj še opravljal dela in naloge slednjega.

Posredovanje Kralja preučuje tudi policija. Na Generalni policijski upravi so potrdili, da policija preiskuje, ali so podani razlogi za sum za obstoj kaznivega dejanja, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti. Če se bodo razlogi za sum potrdili, bo policija izvedla vse potrebne ukrepe v skladu z zakonskimi pooblastili, so navedli.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 24
 • Avatar Beantella
  Beantella 00:57 30.avgust 2019.

  Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

 • 3b4e9e3a5c4be9cac6ad5335a948cb51271404c2 22:02 29.avgust 2019.

  pa kakšen idijot je ta šarac, kej tazga ta država še ni vidla v svoji zgodovini....pa tega bumbarja je sam za zbrcat nazaj kkjer je prlezu in to po hitrem postopku...vse kar smo mel do zdej je blo bolš k ...prikaži več ta polkvalificirana nesposobna sodrga od šarca...

 • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 20:03 29.avgust 2019.

  danes je Šarec zajebal sebe in stranko.......tako je lagal v kamero kot zadnjič Podobnik.......