Slovenija
3263 ogledov

Si bo moral Marjan Šarec odrezati desno roko?

Marjan Šarec Saša Despot
Vlada se bo danes sestala prvič po poletnih počitnicah. Med drugim je na dnevnem redu poročilo o nacionalnem energetskem in podnebnem načrtu, sicer pa je pričakovati pester sestanek koalicijskih partnerjev pred sejo.

Razpravljati utegnejo o predlogu Levice za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, pa tudi o očitkih LMŠ pri kadrovanju.

Koalicijski partnerji se verjetno ne bodo mogli izogniti razpravi o očitkih generalnemu sekretarju LMŠ Branetu Kralju glede političnih pritiskov pri kadrovanju. Kot je v sredo razkrila prva nadzornica Uradnega lista Irena Prijović, jo je Kralj poklical in dejal, da država pričakuje imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista.

Podrobnosti bo Prijovićeva danes pojasnila KPK. Premier Marjan Šarec, ki predseduje LMŠ, pa do danes od Kralja pričakuje pojasnila. Kralj je v sredo za STA dejal, da je bil njegov namen zgolj povedati, da je Šoltes dober kandidat. Na vprašanje, ali bo odstopil, pa za zdaj ni želel odgovoriti.

Marjan Šarec Slovenija Prijavili Šarčevo desno roko: Pritiskal je in zahteval izbor pravega direktorja

Koalicija se bo verjetno dotaknila tudi predloga Levice za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in njegov prenos v obvezno zavarovanje. Koalicijskim partnerjem je Levica zagrozila, da bo glasovala proti proračunu, če do takrat predloga zakona ne bodo podprli.

Sedež LMŠ Marjan Šarec Slovenija Šarčev generalni sekretar se posipa s pepelom: Obžalujem!

Vlada pa bo na seji obravnavala poročilo o procesu priprave in sprejemanja celovitega nacionalnega energetskega in podnebnega načrta, ki bo predstavljal srednjeročni načrt za prihodnjih deset let. Sprejetje načrta je med prioritetami vlade, saj predstavlja pogoj za črpanje kohezijskih sredstev v novi večletni finančni perspektivi.

Slovenska vlada je lani v Bruselj poslala nedodelan osnutek, ki je bil deležen številnih kritik, vlada pa je pojasnjevala, da je bil ta v časovni stiski in pomanjkanju strokovnih podlag pripravljen kot skupek že sprejetih vladnih odločitev in veljavne EU zakonodaje. Posodobljen osnutek naj bi ministrstvo za infrastrukturo javnosti predstavilo prihodnji teden.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar vec
    vec 12:49 29.avgust 2019.

    Colaričevi bi mu nemara lahko svetovali, katero levo ali desno si je bolj donosno odrezat.

  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 09:32 29.avgust 2019.

    danes bo Šarec zrastel ali padel na dno........tu sploh ni vprašanja da ali ne......Kralj je priznal klic in priporočilo Šoltesa in to je zadosti, da gre......Slovenija to pričakuje