Slovenija
11306 ogledov

Šarec odgovarja na kritike, da se je odzval prepočasi

Marjan Šarec Profimedia
"V zanosu reševanja epidemije se rado poudarja, kako prejšnja vlada ni naredila nič."

Prejšnji predsednik vlade Marjan Šarec na Twitterju odgovarja kritikom, da se je na širjenje epidemije z novim koronavirusom covid-19 njegova vlada odzvala prepočasi. "V zanosu reševanja epidemije se rado poudarja, kako prejšnja vlada ni naredila nič," piše Šarec. "Če se prav spominjam smo bili zaradi nekaterih ukrepov celo kritizirani s strani nekaterih iz EU. Danes pa enake ukrepe uvajajo drugi. Krepko za nami. Bodi dovolj."

A njegov tvit je prejel tudi mnoge nove odzive. "Z vaše strani bodi dovolj," je zapisal Igor Muževičzdravnik družinske medicine in prvi mož sindikata Praktik.um. "Ne bomo pozabili, kako ste ukrepali in žalili. Nikoli. Zaradi vas cele dneve in noči garamo kot nori, da vsaj malo omilimo vaše smrtonosne 'ukrepe'. In še ateisti med nami smo začeli moliti za naslednje dni."

Po drugi strani se vrstijo kritiki pristopa, ki so ga pristojni ubrali potem, ko je Šarčevo vlado zamenjala Janševa, in so omejili število testiranj, kljub priporočilom WHO. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 21
 • mig29 15:07 17.marec 2020.

  ""Če se prav spominjam smo bili zaradi nekaterih ukrepov celo kritizirani s strani nekaterih iz EU. Danes pa enake ukrepe uvajajo drugi. Krepko za nami."" Šarac prosim te ne bluzi to kar govoriš ni res. Prepričaj se in poglej kdaj ...prikaži večj je Avstrija zaprla mejo z Italijo. ŠE ENKRAT TE PROSIM NE BLUZI na pamet. Prepričaj se predno poveš in potem povej. To ni teater ali vaška veselica s kozarcem. (pa se optravičujem ker tikam ampak besedo VI si ne zaslužiš.

 • popokatopetl 13:44 17.marec 2020.

  Mislim da slovenski zdravniki nimajo kej pljuvat po Šarcu, ker se sami niso nič bolj pripravili na pričakovani izbruh. Tudi mislim da je pri kriznih ukrepih pomemben timing in da če jih uvedeš prezgodaj ne delujejo vredu.

 • Avatar Leon
  Leon 13:26 17.marec 2020.

  Muzevič lahko nastopa v TV seriji DOKTOR NA VASI . To potrjujejo večni nastopi na TV ,podobno kot ostali sindikalisti z nazivi DR.