Slovenija
44216 ogledov

Šarec ostro nad Kacinovo izjavo za hrvaško televizijo

Kacin RTL RTL
Marjan Šarec je na Twiiterju izrazil kritiko zaradi Kacinove izjave na Hrvaški TV.

"Lepo bi bilo, če bi uradni govorec sredi Ljubljane govoril slovensko," je bil na Twitterju kritičen nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec. "Saj ne verjamem, da bi v Zagrebu nekdo na podobni poziciji govoril slovensko. Zlasti, ker se ima aktualna vlada za zelo domoljubno. O vsebini pa ne bom izgubljal besed."

Jelko Kacin je na vprašanje hrveškega RTL-a odgovarjal včeraj popoldne, o čemer smo pisali v prispevku "Ukvarjajte se raje s covidom na Hrvaškem, ne pa z mano"

Novinar ga je med drugim vprašal, ali ni hinavsko, da govori o dramatični situaciji na Hrvaškem, hkrati pa letuje na svojem vikendu na Krku, a je Kacin poudaril, da ne letuje več. "Vendar številke so vaše, ne moje. Res je, bil sem na Krku prejšnji teden, danes ste na rdečem seznamu. Kot vladni govorec sem prvi, ki moram to spoštovati. Dobronamerno bi vam predlagal, da se ukvarjate s covidom na Hrvaškem, ne pa z menoj. Če je komu v interesu, da vam gre bolje, sem to jaz, kot vladni govorec vaše sosede, s katero ima odlične odnose." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 34
  • Avatar praufo
    praufo 14:16 22.avgust 2020.

    ta hrvatarska banda se nikoli, kar je meni znano, ne zahvali zato, da slovenčki pustijo dol toliko keša, najmanj taksa + sladoledi + večerje, + trgovine, itd ... vse to je za njih samoumevno in ves čas lažejo, po drugi ...prikaži več strani pa izsiljujejo ... no za zadnje je kriva bivša juga, podarjeno ozemlje, potem pa gradnja naselij za oddih naših delavcev ... ne morem verjet, da kardelj ni razmišljal , da bo delavski razred utrujen in bo rabil oddih v svoji državi

  • Žurnalček 14:10 22.avgust 2020.

    Pravilno je da je govoril Hrvaško , da Hrćki niso mogel potvoriti s prevodom njegovih besed ! Lepo in jasno jim je povedal , brigajte se zase in za svojo korono !

  • dd 10:26 22.avgust 2020.

    Slovenski politiki, novinarji, turisti,..s Hrvati vsi ponavadi govorijo hrvaško. Hrvaški politiki, novinarji, turisti, prebivalci v Sloveniji, z nami Vsi govorijo hrvaško in jim niti na misel ne pride, da bi se kdaj potrudili prevajati.