Slovenija
9205 ogledov

Šarec pojasnjuje svoj buren nastop

Marjan Šarec
"Nekateri v slovenski politiki mislijo, da lahko samo oni ves čas napadajo in iščejo napake, zato jim je treba povedati, da ni tako," svoje včerajšnje burne reakcije pojasnjuje premier Šarec.

"Res je, ni se lepo prepirati, treba je sodelovati in iskati kompromise. Vendar pa je treba tudi odgovoriti na obtožbe in sprenevedanja. Nekateri v slovenski politiki mislijo, da lahko samo oni ves čas napadajo in iščejo napake, zato jim je treba povedati, da ni tako," je po včerajšnjih burnih reakcijah na seji parlamenta, namenjeni poslanskim vprašanjem, na facebooku zapisal predsednik vlade Marjan Šarec.

Novakova presenečena in razočarana nad ravnjo komunikacije

Šarec je včeraj najprej precej besno odreagiral na vprašanje poslanke NSi Ljudmile Novak, ki je "dobronamerno" zahtevala pojasnilo, zakaj je Šarec zavrnil nagovor poslancev Evropskega parlamenta, ki bi ga moral imeti ta teden v Strasbourgu.  "Seveda verjamem, da je dobronamerno, ravno toliko, kot verjamem, da je Zemlja ploščata," je Šarec odvrnil Novakovi. Že med razpravo je bilo videti, da Novakova ob Šarčevih izjavah ni bila ravnodušna. 

Šarec je bil nato osoren še do poslanca Mihe Kordiša. Ko je ta Šarcu zastavil vprašanje, ki se je nanašalo na pokojnine in dolgotrajno oskrbo, mu je premier odgovoril, da bo dobil odgovor v pisni obliki, saj tudi "sam rad veliko piše" s tem pa mislil na Kordišev zapis ob sklenitvi sporazuma med vlado in Levico. 

"Vedno sem preslišal tisto o nastavljanju drugega lica"

"Dokler sem bil tiho in nisem reagiral, je bilo vse v redu, ko sem pa pokazal, da znam tudi jaz uporabljati (čeprav nerad), enak način, je pa to nacionalna sramota. Žal mi je, ampak sem vedno preslišal tisto o nastavljanju še drugega lica, ko te nekdo udari po enem. Vsak naj opravlja svoje delo in se ne ukvarja z drugimi ter pometa pred svojim pragom pa bo vsem lažje. Lep in uspešen dan vsem!" je danes še zapisal Šarec, ki je včeraj obračunal prav z vsemi evroposlanci, ki so bili kritični do njegove zavrnitve nastopa v Evropskem parlamentu.

Brez imen, a okrcal vse po vrsti

"Me pa zanima, kako naj resno jemljem evropske poslance ob dejstvu, da imamo eno poslanko, ki je pred petimi leti na soočenju na FDV izjavila, da je zdravo imeti dva mandata, danes kandidira za tretjega, imamo poslanca, ki je verjel, zdaj pa ne verjame več in se je na hitro včlanil v drugo stranko, samo zato, da bo izvoljen, imamo nekaj evropskih poslancev, ki niso izkoristili možnosti biti tiho, ampak so Slovenijo tožili pred evropsko in svetovno javnostjo, kadar je le bila priložnost zato, imamo evropskega poslanca, ki v želji po tretjem mandatu s pismi obrača na javnost in pere perilo lastne stranke, skratka, imamo kar nekaj poslancev, ki jim jaz ta hip ne morem zaupati v dobronamernosti," je dejal Šarec, ki ej, čeprav ni uporabljal imen, v mislih imel Tanjo Fajon iz kolicijske SD, Igorja Šoltesa, ki je postal član prav tako koalicijskega DeSUSa, poslance SDS Milana Zvera, Romano Tomc in Patricijo Šulin  iz SDS, ki bodo ponovno kandidirali ter na koncu še Lojzeta Peterleta, ki ga njegova NSi ni uvrstila ne mesto nosilca liste. 

Marjan Šarec Šarec besen Slovenija "Seveda vam verjamem, ravno toliko, kot verjamem, da je Zemlja ploščata"



 

Komentarjev 29
  • dd 12:30 27.marec 2019.

    Šarec najbrž misli, da so njegove delovne obveznosti; žalitve in kreg nad sodelavci. Na svoje resnične obveznosti in naloge pa krepko pozablja.

  • sršen 20:44 26.marec 2019.

    Šarec v petih mesecih kar devetkrat letel s falconom, Pahor v šestih letih le dvakrat!

  • sršen 20:23 26.marec 2019.

    Šalabajzer