Slovenija
12 ogledov

SD za rebalans brez zaupnice

Borut Pahor Saša Despot
V poslanski skupini SD niso navdušeni nad idejo, da bi premier Borut Pahor na rebalans proračuna vezal zaupnico.

Poslanska skupina je zasedala tri ure, na razpravi je bil nekaj časa prisoten tudi premier Borut Pahor. Kot je pojasnil vodja poslanske skupine Dušan Kumer, bo v prihodnjih treh mesecih v Sloveniji manjšinska vlada.

V omenjenem obdobju bodo v parlamentu odločali o nekaterih pomembnih zakonih, med drugim tudi o rebalansu proračuna. Če rebalans ne bo sprejet, "naj Pahor pride v parlament po zaupnico, če ta ne bo izglasovana, pa so pred nami predčasne volitve".

Odvisno od tega, kdaj bo vlada parlamentu posredovala rebalans, bo sledilo glasovanje o njem. Če se bo to zgodilo šele okoli 10. julija, bodo o rebalansu težko odločali pred začetkom parlamentarnih počitnic.

Rebalans naj izpilijo

Poslanska skupina SD se zato zavzema, da predlog rebalansa vlada in poslanci še izpilijo. "Če želimo rebalans, ki je v prid delovanju države in stabilnosti javnih financ, potem razpravi o njem pustimo normalen čas, to je do začetka septembra," še pravi vodja poslancev največje koalicijske stranke.

Ker menijo, da je rebalans posebna tema, z drugimi strankami delijo mnenje, da nanj ne bi smela biti vezana zaupnica. Poslanska skupina je danes sicer razpravljala tudi o zakonih, ki jih bo DZ obravnaval na prihodnji seji.

Komentarjev 1
  • tadejgabrijel 12:04 29.junij 2011.

    Septembra ne bo več ničesar za rebalansirati. Že zdaj bi z votlega pretakali v prazno. Zakaj pa ne bi rebelansa naredili šele konec leta?