Slovenija
248 ogledov

SDS: Brigajte se zase

delovni posvet SDS Saša Despot
O prestopu iz SDS v NSi naj bi neuradno razmišljala dva člana, iz izvršilnega odbora je izstopila nekdanja evropska poslanka Romana Jordan.

V stranki SDS so se odzvali na poročila o izstopih nekaterih vidnih članov in domnevnih načrtih še petih članov, da stranko zapustijo.

Romana Jordan izstopila iz izvršilnega odbora 

Romana Jordan | Avtor: Romanajordan.si Romanajordan.si
Kot je poročal Dnevnik, je iz izvršilnega odbora SDS izstopila nekdanja evropska poslanka Romana Jordan, njenega imena namreč med člani tega organa na spletni strani SDS ni več mogoče najti. V stranki so za STA pojasnili, da je Jordanova zaradi službenih obveznosti izstopila iz izvršilnega odbora pred meseci, da pa ostaja članica stranke.

Neuradno pa naj bi še dva poslanca SDS razmišljala o prestopu k NSi. Člani stranke naj bi bili kritični naj bi bili zlasti do tega, da je glavna prioriteta SDS ideološki boj.

Vera Ban: En sam človek ne more vsega vedeti

Vera Ban  | Avtor: Saša Despot / mediaspeed.net Saša Despot / mediaspeed.net
Nedavno je stranko zapustila Vera Ban. "En sam človek ne more vsega vedeti, ne more vsega znati. Vsega čutiti," je za Pop TV dejala Banova.

K nam prihaja več novih članov kot drugam

Iz SDS sporočajo, da v zadnjem obdobju v njihovo stranko vstopi vsak mesec več novih članov, "kot jih lahko vidimo na zborih članstva večine ostalih strank v državi". "Nekateri vidni in t.i. vidni člani so stranko tudi zapustili. Nekateri pa so postali vidni člani šele po izstopu, ker se jim je medijski prostor v Sloveniji nenadoma odprl," so prepričani.

Pojasnili so, da vse izstope z redkimi izjemami v SDS obžalujejo. "Še posebej tiste, ko vidni član izstopi potem, ko ni ponovno izvoljen na plačano funkcijo, ko ga konkurenčni kandidacijski postopek ne uvrsti na volilno listo ali ko zaradi zmanjšanja sredstev izgubi delovno mesto v strokovni podpori stranke," so navedli. Te primere obžalujejo zato, "ker se ob njih velikokrat izkaže, da s temi posamezniki nismo delili skupnih vrednot, ampak zgolj funkcije oziroma službe". A kot navajajo, je bilo takih primerov v zgodovini stranke "kljub zunanji pomoči" malo, "zato je SDS danes edina stranka v Sloveniji, ki ima več kot 10-odstotno podporo volivcev in ki je starejša od dveh let".

SDS: Poglejte se v ogledalo

"Tistim izven SDS, ki vsake toliko časa kampanjsko širijo paniko in zgražanje nad tem, kaj se dogaja v naši stranki sporočamo, naj se brigajo zase. Če želijo soodločati o vodstvu in programu stranke, naj se najprej v stranko včlanijo. Tistim medijem, ki se bolj kot z oblastjo in njeno ustavno odgovornostjo za skupno dobro ukvarjajo z opozicijsko SDS pa sporočamo, naj se pogledajo v ogledalo. Videli bodo, da namesto na nogah stojijo na glavi," so zapisali v svojem sporočilu za javnost. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 104
  • blueone 16:48 22.maj 2016.

    A gospod pa ni iz prejšnjega sistema, kurirček

  • blueone 16:46 22.maj 2016.

    V ZDA si lahko predsednik samo dva mandata, toliko za info

  • Kranjica 10:01 22.maj 2016.

    @dragec - Vidiš, to je pa tvoja napaka. Namesti, da bi ti in tebi podobni šli na volitve in volili tistega, za katerega mislite, da bi bil vsa približno dober poslanec, sedite ob vsakih volitvah doma in po tem se ...prikaži več jezite in pljuvate po tistih, ki smo jih drugi izvolili. Pravzaprav bi morali biti vsi tisti, ki ne hodite na volitve, lepo tiho.