Slovenija
15568 ogledov

SDS provocira SD

Marjan Šarec Mediaspeed
Medtem, ko Marjan Šarec skuša umiriti konje, SDS provocira SD.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec se je doslej sestal s predsedniki vseh strank, ki so se uvrstile v parlament, razen s stranko SD in SDS. Danes se je pogovarjal s prvakom SNS Zmagom Jelinčičem, ki je na vprašanje, ali ga zanima sodelovanje v levosredinski koaliciji, odgovoril: "Vprašanje je, če je to sploh levosredinska koalicija. Mislim, da je to v veliki meri koalicija sama za sebe. Mogoče so kakšne stranke, ki resno mislijo nekaj dobrega narediti tam notri, bojim pa se, da je tam večina strank, ki razmišlja samo o dobrobiti za sebe."

Sedež LMŠ Marjan Šarec Slovenija S podpisi intelektualcev do oblikovanja levosredinske koalicije

Šarec se s SD še ni sestal

Čeprav je Šarec v predvolilni kampanji SD uvrstil ob bok SDS, skratka med "stare" stranke, s katerimi ne bi želel delovati, zdaj ugotavlja, da je realnost drugačna. "Kot nova stranka, stranka, ki želi nekaj novega, želimo sodelovati z novimi strankami, to je normalno, ampak politična realnost pa je, kakršna je."

Na Šarčevo izjavo v intervjuju za Večer so opozorili v stranki SDS. Janez Janša pa je včeraj poklical vodjo poslancev SD Matjaža Hana. Iz SD so mu odgovorili, da se držijo predvolilnih izjav, da ne bodo sodelovali s politiko, ki gradi na širjenju neresnic in izključevanju, je povedal predsednik SD Dejan Židan.

Veliki sestanek še pred koncem tedna?

Kot pravi Šarec, se do konca tedna, ko bo na vrsti prva konstitutivna seja DZ, lahko zgodi še marsikaj. Po tem, ko se je že večkrat sestal z mladima strankama SMC in Stranko Alenke Bratušek, s katerima je začel snovati levosredinski blok, vabilo k pridružitvi še čakajo v SD in DeSUS. Skoraj zagotovo je, da se bo Šarec z vsemi strankami sestal še do konca tedna, ni pa znano, ali bo na sestanek povabil tudi Levico, ki jo v vladi želi SD.

Luka Mesec Levica Violeta Tomić sestavljanje koalicije Slovenija Levica v podporo manjšinski vladi?

"V politiki nikoli ni ljubezni, ljubezen imaš doma, v družini, v politiki pa ljubezni ni," pravi Marjan Šarec.

Šarec skuša ustaviti konje

Sicer pa, kot vse kaže, Šarec spričo številnih špekulacij, kupčkanj in delitev funkcij in ministrskih mandatov, skuša nekoliko ustaviti konje. "Nikamor se ne mudi, če bo volja, ga bomo izvolili na prvi seji, če je ne bo pa ne," je dejal Šarec, ki poudarja, da roki za oblikovanje koalicije začnejo teči šele po prvi seji parlamenta ter da bo predsednik Pahor mandat za sestavo koalicije najprej podelil Janezu Janši. "Kar je tudi prav," pravi Šarec. "Vse, kar smo opravili do zdaj, so pogovori. To ni sestavljanje koalicije in že kar pogovarjanje o ministrskih mestih," je še poudaril Šarec

Alenka Bratušek, Jernej Pavlič in Roman Jakič Morebitna koalicija Slovenija Stranka AB z revolucionarno idejo glede vodenja zdravstva

Da so informacije glede ponudb za ministrske stolčke in funkcije, špekulacije, je na svojem twitter profilu opozoril tudi relativni zmagovalec volitev Janez Janša. Ta naj bi za sodelovanje v koaliciji Miru Cerarju ponujal mesto predsednika parlamenta, Alenki Bratušek pa zagotavljal mesto komisarke v Evropski komisiji.

 

 

 

 

 

 

 

Komentarjev 16
  • Avatar Žare Dolenc
    zare 19:15 20.junij 2018.

    Najmlajši član KP v Grosupljem, Titov štipendist, pri 17. letih v politično šolo v Kumrovec ,predsednik OOZSMS, član OK SZDL, član republiških in zveznih organizacij ZSMS in SZDL, politični komisar Slovenske republiške pohodne brigade v spomin na drugo zasedanje AVNOJ. ...prikaži več To pa prekaša celo Murgle. Vse to pa je v bivši Jugoslaviji bil Janez Ivan Janša. Danes pa desničar. Kdo koga farba?

  • tomaz 10:43 20.junij 2018.

    Kot jaz vidim, ni pametne opcije za sestavo operativne vlade. Če jo sestavi JJ, bo cel mandat dobival polena pod noge, ker jih je sam v prejšnjem mandatu naučil, kako se temu streže. Če jo sestavi Marjan, bo pa enako, ...prikaži večko, le da se bodo zaradi številčnosti strank, še med sabo prekljali. Tako zopet vlada ne bo morala dihati s polnimi pljuči za dobrobit državljanov, ker se bodo v večini ukvarjali sami s sabo .

  • kranjčanka 09:24 20.junij 2018.

    avtor S.H.H. ...naslov Janša provocira SD. lepo prosim povejte, kje je tu provokacija.!!?? JJ je že v soočenjih povedal, da bo vse povabil k sodelovanju, kar je edino prav. če je to provokacija.....potem pa je res tudi SDS politika razdiralna. ...prikaži več OMG! neverjetni ste.