Slovenija
9289 ogledov

Kaj je Cerar povedal Janši

volitve Saša Despot
Predsednik SMC Miro Cerar se je odzval na navedbe, da naj bi se stranka bila pripravljena povezati z Janševo SDS.

V Cerarjevi SMC so se odzvali na sinočnje poročanje v oddaji 24 ur. Objavili so informacijo, da naj bi se stranka SMC v zameno za položaj predsednika državnega zbora bila pripravljena povezati s SDS. 

"Informacija objavljena v sinočnji oddaji 24 ur ne drži. S predsednikom SDS sem se, kot je znano, po volitvah pogovarjal vsega nekaj minut, pri čemer je šlo za informativni telefonski pogovor, v katerem sem jasno ponovil svoje stališče in stališče izvršnega odbora SMC, da se SMC ni pripravljena povezati v koalicijo s SDS. Noben položaj niti ta, ki ga omenjate, ne more spremeniti tega stališča, ki sem ga javno že večkrat ponovil. Gospodu Janši sem tudi povedal, da bo SMC podprla sestavo levosredinske koalicije, ki jo napoveduje in začenja oblikovati gospod Šarec, predsednik LMŠ. Naj dodam, da mi je gospod Šarec v telefonskem pogovoru zatrdil, da omenjenega sestanka 'levega bloka' ni odpovedal zaradi navedenega razloga," je v odzivu zapisal Miro Cerar. 

Miro Cerar Dvojka SDS Slovenija Cerar je Janši dal še eno košarico

Miro Cerar in Janez Janša | Avtor: Anže Petekovšek Anže Petekovšek

Dodal je, da želi stranka s svojimi izkušnjami in znanjem tudi v tem mandatu prispevati za dobro sodelovanje in pri tem sodelovati kot odgovorna politična stranka. K temu šteje tudi sposobnost delovanja v obdobju, v katerem so zdaj, ko se morajo vsi, ki so jim volivci zaupali možnost delovanja v državnem zboru, sporazumevati na temelju argumentov in dejstev. 

O tem, da levosredinske koalicije ne bodo ogrožali, je za Radio Slovenija spregovoril tudi prvak SD Dejan Židan. Kot je dejal, z nobeno zahtevo ne bodo ogrožali levosredinske koalicije. Po njegovih besedah kadrovska vprašanja trenutno niso pomembna. 

Spomnimo, Marjan Šarec se je srečal s predstavniki levosredinskih strank, da bi preveril, ali bi bilo mogoče oblikovati levosredinsko koalicijo. Medtem pa se je zmagovalec volitev Janez Janša srečal z Viktorjem Orbanom. 

Miro Cerar in Marjan Šarec Slovenija Sestali so se Šarec, Cerar in Bratuškova, izplen pa …

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • dragec 10:26 18.junij 2018.

    Cerar je povedal I. Jasxariju, da mu jebe Urško

  • Avatar čavez
    čavez 20:10 17.junij 2018.

    Spet sama golazen sestavlja vlado močno upam da jim ne uspe.

  • marija34 19:12 17.junij 2018.

    Se zelo strinjam z komentarjem ,je imel mandat pa za dobro nas drzavljanov ni naredil nic.