Slovenija
9851 ogledov

Janša sklenil posel za 112.228 evrov

Janez Janša Urška Bačovnik Janša Romana Tomc SDS Saša Despot
Stranka, ki jo vodi Janez Janša, je bila v zadnjih mesecih poslovno zelo dejavna.

Stranka SDS, ki jo vodi Janez Janša, in slovensko podjetje Ripost, ki je v lasti Madžara Petra Schatza, sicer zaveznika madžarske vladajoče stranke Fidesz premierja Viktorja Orbana, sta podpisala kupoprodajno pogodbo za 14 odstotkov, ki ga je imela SDS doslej v družbi Nova obzorja. Slednja izdaja revijo Demokracija in spletni portal Škandal24.

Pogodba je bila podpisana že junija, torej tik po volitvah, kupnina v višini 112.228 evrov pa je bila nakazana pred nekaj dnevi, je poročal časnik Dnevnik. V imenu stranke je pogodbo podpisal generalni tajnik SDS Janez Mežan. 

SDS ima po novem v podjetju Nova obzorja tako še 30-odstotni delež, medtem ko je Shatz še okrepil večinski delež na malo manj kot dve tretjini. Posla v stranki po poročanju časnika niso želeli komentirati.

V začetku letošnjega leta je Janša povedal, da je celoten delež stranke SDS v Novih obzorjih vreden toliko kot posojilo, ki so ga dobili od Dijane Đuđić. SDS se je konec lanskega leta z Đuđićevo dogovorila za 450.000 evrov posojila, ki je bilo zavarovano prav s strankinim deležem v Novih obzorjih.

Posojilno pogodbo je sicer SDS zaradi nezakonitosti razdrla in vrnila znesek, ki ga je prejela do takrat.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 25
  • mia71 06:10 30.september 2018.

    Bolani ste, in kaj ce imajo svoje posle? Nehajte se spodbijati in iskati bedarije za unicevanje konkurence! Kaj ce bi se osredotocali na resevanje kaksnih aktualnih in resnih problemov? No koment

  • Avatar jezeran
    jezeran 19:43 29.september 2018.

    Kaj oni delajo s svojimi deleži in revijami me sploh ne skrbi, bolj me skrbi tole pregovarjanje in pogovarjanje s hrvati. Nekaj se gremo z arbitražami, plačujemo cel kup denarja, zdaj bi se pa pogovarjali. Sploh pa prej bi bilo ...prikaži več treba zapreti nekaj Jankovičev, Bavčarjev, Raščanov in ostale golazni

  • bojovi 16:48 29.september 2018.

    In kaj jaz imam zdaj od tega? Sej to je za njihove žepe ne za moje, ko bo ta denar pristal v mojem žepu, potem mi javljate take novice, do takrat pa, naj si ga Ivan pikne tam, kjer sonce ne posije.