Slovenija
15763 ogledov

SDS skopirala ameriški predvolilni spot

SDS Žurnal24 main
Predvolilni spot SDS je skoraj identičen spotu, ki ga je v ameriških predsedniških volitvah 2016 imel predsedniški kandidat Ben Carson.

Gre za spot Te roke oziroma v originalu These hands. Na SDS smo poslali vprašanja, ali so odkupili in kako drugače uredili avtorske pravice. Odgovor bomo objavili, takoj ko ga prejmemo.

Carson si ni uspel zagotoviti republikanske nominacije predsednika ZDA in je v predsedniški tekmi podprl izbranega kandidata stranke Donalda Trumpa, ki je postal predsednik. Carson je v njegovi vladi minister za stanovanjsko problematiko in urbanizem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 38
  • pulse 11:35 30.maj 2018.

    Dragi avtor članka! Za kopiranje ideje po veljavni zakonodaji ne rabiš dovoljenja avtorja. Ideje namreč ni moč zaščititi z avtorskimi pravicami. Naslov bi se moral glasiti "SDS skopirala idejo ameriškega predvolilnega spota" in ne "SDS skopirala ameriški predvolilni spot". V ...prikaži več spotu od SDS ni noben del posnetka skopiran od američanov. Skopirana je bila ideja, ki je bila predstavljena z drugimi igralci v spotu. Preberite si malo zakonodajo o intelektualni lastnini...

  • matermila 11:26 30.maj 2018.

    Kaj pa kako o kahlonoscu?Boste kaj napisali?

  • matermila 11:17 30.maj 2018.

    A Mesec je vprašal Čaveza,če lahko širi njegovo filozofijo - vsi enako revni(razen nekaterih)