Slovenija
2950 ogledov

SDS umika tožbo proti nekdanjemu premierju

Janez Janša Flickr
SDS je zmotila Šarčeva izjava, predvajana na Televiziji Slovenija konec januarja 2020.

SDS je umaknila tožbo zoper Marjana Šarca, ki so jo vložili marca 2020, so poročali mediji v minulih dneh. Po navedbah spletnega portala Siol so tožbo umaknili zaradi delovnih obveznosti predsednika stranke Janeza Janše, ki se ni mogel udeležiti petkove obravnave na Okrajnem sodišču v Kamniku.

SDS je marca 2020 vložila tožbo proti takratnemu predsedniku vlade Marjanu Šarcu zaradi nekaterih, po njihovem mnenju neresničnih in žaljivih izjav. SDS je zmotila Šarčeva izjava, predvajana na Televiziji Slovenija konec januarja 2020.

Šarec je tedaj za SDS dejal, da je težko sodelovati s stranko, ki izvaja "metode, kakršne izvaja. Se pravi sovražni govor, potem tudi se financira iz Madžarske". V tožbi so zahtevali preklic izjav in denarno odškodnino.

Odvetnik Franci Matoz pa je takrat dejal, da gre v Šarčevi izjavi za nepoštene in neresnične navedbe z izrazito negativno in objektivno žaljivo konotacijo, ki SDS "neupravičeno diskvalificirajo v javnosti in jo prikazujejo v izrazito negativni luči".

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 6
 • Avatar Antikrist
  Antikrist 22:34 07.marec 2022.

  Očitno se je fašist Janša usral!

 • Petra_56 18:33 07.marec 2022.

  Ga ni sodišča na svetu, ki bi reklo, da plešasti ni financiran s strani Orbana. Dve leti se je držal stolčka, kot da bi bil prilepljen nanj, ampak aprila bo šel "pa pa"... tik tak, tik, tak...

 • Imelda_Wolff 10:45 07.marec 2022.

  Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎