Slovenija
18496 ogledov

Se bo ponovil februar 2013?

Sneženje
Če razmere ne bodo podobne tistim pred skoraj šestimi leti, bi se lahko spogledovali z razmerami, kot smo jim bili priča marca lani.

Agencija RS za okolje je že v ponedeljek napovedala, da bo sredi tedna pobelilo tudi kraje, ki so bili še včeraj brez snežne odeje. Noč na sredo s seboj prinaša padavine. "Kot izgleda, lahko v drugi polovici noči na sredo in v sredo dopoldne sneži tudi ob morju. Snežilo je tudi lani marca, vendar ni nastala snežna odeja," pravijo na Arsu. Februarja 2013 je slovensko Obalo sneg obilneje pobeli. Takrat so na letališču v Portorožu namerili 8 centimetrov snega. 

Ob tem Arso opozarja voznike na Obali, da previdnost ne bo odveč. "Ker bodo padavine slovensko Istro dosegle ponoči, ko je ozračje še nekoliko bolj ohlajeno, bo zato sprva lahko snežilo tudi čisto ob morju. Kasneje bo tam sneg prešel v dež, v zaledju slovenske Istre pa bo še naprej rahlo snežilo in belina na tleh bo ostala. Ker verjetno vsa vozila na Obali nimajo zimskih pnevmatik, bo v sredo zjutraj zlasti po strminah v zaledju potrebno voziti previdno," pravijo na agenciji. 

Zima Enostavno Svet Genialna rešitev za voznike

Zaradi izrazitejše burje bi lahko v notranjosti Primorske na cesti ponekod nastajali tanjši sneženi nanosi. Skupno lahko v notranjosti države zapade od 5 do 10 centimetrov snega, v južnih krajih pa ponekod tudi do 20 centimetrov. "Ker so tla ohlajena in zračna masa mrzla, bo sneg suh, zato bo vsak milimeter padavin pomenil več kot centimeter snega, ki se na tleh tudi ne bo talil," dodajajo. 

Nove snežne padavine lahko pričakujemo tudi v začetku prihodnjega tedna. 

Temperaturne razlike Temperature Svet Neverjetna razlika 106°C med dvema krajema na Zemlji

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice