Slovenija
6 ogledov

Še dva meseca brez hiše

sreško prijatelj Žurnal 24
Korupcija. Konec maja bi lahko nekdanji poslanec Srečko Prijatelj dobil še eno kazen, tokrat brez sojenja.

Oškodovanje. Srečko Prijatelj, ki prestaja štiriletno zaporno kazen, bo moral 28. maja spet pred sodnika. Skupaj z Robertom Časarjem, bivšim šefom Luke Koper, in novogoriškim podjetnikom Marjanom Mikužem mu bodo namreč začeli soditi zaradi domnevnega skoraj štiri milijone evrov težkega oškodovanja Luke. Ta postopek bi se za vse tri lahko končal tudi brez sodnega procesa. Sredi maja namreč začne veljati novi zakon o kazenskem postopku. Ta obdolžencem omogoča, da že na predobravnavnem naroku priznajo krivdo in se s tožilcem dogovorijo za nižjo kazen, zaradi česar se sodni proces nato sploh ne začne. Na tak narok koprsko sodišče Prijatelja, Časarja in Mikuža vabi konec maja. Če trojica s tožilstvom takrat ne bo dosegla dogovora, bodo morali na sodišče še trikrat junija in dvakrat julija, ko je sodnica, ki vodi postopek, sicer za vsak slučaj že razpisala obravnave.

Premoženje zamrznjeno

Prijatelj pa še vsaj do sredine junija ne sme razpolagati s svojo družinsko hišo v Orleku nad Sežano, saj ima premoženje zamrznjeno že od predlanskega decembra. Sodišče mu je namreč morebitno prodajo prepovedalo, dokler ne presodi, ali je nekdanji poslanec res prejel del provizije od posla Luke Koper, ki je v času, ko jo je vodil Časar, kupila zemljišča na Orleški gmajni nad Sežano od Mikuževega nepremičninskega 
podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.